BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,70
ALTIN 2.400,92
HABER /  EKONOMİ

Pegasus fiyatları indiriyor

Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, iç hatlarda indirim sinyali verdi

Abone ol

Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, iç hatlarda fiyatların 55 YTL'nin de altına ineceğini söyledi

Akdeniz Turistik Otelciler Birliği'nin (AKTOB) The Marmara Antalya Hotel'de düzenlediği aylık yemekli toplantısının konuğu olan Ali Sabancı, Pegasus Havayolları'nın Türkiye'nin en iyi özel havayollarından biri olduğunu, günde iç hatlarda 35-40 uçuş gerçekleştirdiklerini belirtti.

İç hat uçuşlarına başladıkları Ekim ayından bu yana 1 milyon yolcu taşıdıklarına da işaret eden Sabancı, şunları söyledi:

"Yıl sonuna kadar 1.6 milyon yolcu taşımayı hedefliyoruz. Erken rezervasyon sistemiyle 55 YTL'ye bilet veriyoruz. Bu fiyatlarla yaz sonuna kadar uçacağız. İç hatlarda fiyatlarımız 55 YTL'nin daha da altına inecek.

"Firmamız artık yüzde 89 oranında tanınmaktadır. Tercih edilme nedeni ise firmaya duyulan güven, zamanında kalkış ve uygun fiyattır. Uçak filomuzun yaş ortalaması 6.3 yıldır."

Yeni uçaklar geliyor

Ellerinde 14 adet Boeing 737 tipi uçak olduğunu vurgulayan Ali Sabancı, şu bilgileri verdi:

''Yurtdışında 100'ün üzerinde havaalanına uçuş gerçekleştiriyoruz. Her geçen gün dengeli büyüyoruz. Türkiye'de yeni uçak alabilen tek özel havayolu şirketiyiz. 800 milyon euro tutarında 12 adet yeni Boeing 737 tipi uçak siparişi verdik. Bu uçaklar birkaç yıl içerisinde gelecek. 2013 yılına kadar 29 uçaklı filo olacağız.''