BIST 10.266
DOLAR 32,29
EURO 34,80
ALTIN 2.409,29
HABER /  EKONOMİ

Pegasus filosunu büyütüyor

Pegasus 2015 yılına kadar 24 Boing uçağı siparişi vererek krizi fırsata dönüştürmeye çalışıyor.

Abone ol Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, kısa zaman içinde büyük aşama kaydettiklerini belirterek, ''2015 yılına kadar 24 Boing uçağı siparişi vererek krizi fırsata dönüştürmeye çalışıyoruz'' dedi.

Sabancı, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin'i makamında ziyaretinde yaptığı konuşmada, 16 Kasım Pazar günü Hatay-KKTC'nin Ercan Havaalanı'na haftada 3 gün karşılıklı sefer başlattıklarını, doluluk oranının yüzde 80'i geçtiğini söyledi.

Sabiha Gökçen Havaalanı'na önemli bir hareketlilik getirdiklerini ifade eden Sabancı, şöyle devam etti:

''Sabiha Gökçen'den 16 yurt dışı, 17 yurt içi hattında uçuş yaparak özel sektörde kısa zamanda bir numara olduk. Günde ortalama 100 sefer gerçekleştiriyoruz. Şu anda 14 uçağa sahibiz. Dünyada yaşanan ekonomik krizi bahane ederek yatırımları durdurmadık. 2015 yılına kadar 24 Boing uçağı siparişi vererek krizi fırsata dönüştürmeye çalışıyoruz. 1,8 milyar dolar yatırımla bazılarına göre risk aldık, bazılarına göre doğru zamanda doğru yatırım yaptık. Bunu gelecekte göreceğiz. Adım adım ilerliyor ve dikkatli davranıyoruz. Bu nedenle bazı rakiplerimiz bundan korkmaya başladı.''

Hatay Havaalanı'nın gelecekte önemli bir konuma kavuşacağını vurgulayan Sabancı, ''Yakın gelecekte başta Suriye olmak üzere, diğer komşu ülkelerden de yoğun yolcu alacağına inanıyorum. Dileğimiz havaalanının eksiklerinin acilen tamamlanması ve yolcu bekleme salonunun büyütülmesidir'' dedi.

ÇİNÇİN: ''BATUM ÖRNEĞİNİ YAŞAMA GEÇİRMELİYİZ''

ATSO Başkanı Çinçin, Trabzon-Batum örneğini Hatay'da da uygulamayı hedeflediklerini, bu konuda yetkililerden destek beklediklerini belirterek, ''Hatay turizmden gerekli payı alamıyor. Trabzon-Batum örneğinde olduğu gibi Cilvegözü ile Yayladağı Gümrük Kapıları'ndan gelecek Suriyelilerin otobüslerle vizesiz geçmeleri sağlanmalıdır. Otobüslerde güvenlik ekipleri ve gümrük memurları gereken denetimi sağlamalı. Bu konuda herkesten katkı bekliyoruz'' dedi.

Sabancı'nın genç bir yatırımcı ve keşfe önem veren bir girişimci olduğuna dikkati çeken Çinçin, şunları kaydetti:

''İş aleminin duayen ailesinden gelen Ali Sabancı, tamamen Türk sermayesiyle Pegasus'u her geçen gün biraz daha büyütüp geliştiriyor. Hatay'a da KKTC seferlerini başlatarak gerekli dostluğu gösterdi. Dileğimiz yakın zamanda farklı mekanlara uçuşların sağlanmasıdır. Geçmiş yıllarda kimsenin önemsemediği Sabiha Gökçen havaalanının daha verimli kullanılması sağladı. Ayrıca, yaptığı yatırımlarla Türkiye'ye önemli kazanç ve tanıtım olanağı sağladı. Sabancı'nın keşif ve araştırmacı özelliğinden herkesin yararlanması gerekir.''

Konuşmalardan sonra, künefe gösterisi yapıldı ve konuklara ikram edildi.

Toplantıya, ATSO Meclis Başkanı Kerem Mertayak, Antakya Ticaret Borsacı (ATB) Başkanı Mehmet Ali Kuseyri, Hatay Esnaf Odaları Birliği (HESOB) Başkanı Abdulkadir Teksöz ve iş adamları katıldılar.