BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Polis takipte acı yüreklerde

İskenderun'da polis, PKK'lıların peşine düştü. Şehit polisin son görüntüleri ise aile ocağının evine ateş gibi düştü!

Abone ol İskenderun'daki çatışmada olay yerinde yaralanıp götürüldüğü hastanede hayatını kaybeden şehit polis memuru Halil Aksak'ın operasyon sırasında görüntülerinin çekildiği ortaya çıktı.

Bir polisi şehit edip, rehin aldıkları bekçi ve gaspettikleri aracıyla birlikte kaçan zanlıların otomobilin yakıtının bitmesi sonucu aracı ve bekçiyi bırakıp kaçmalarının ardından yaşanan sıcak takip saniye saniye görüntülendi.

Bu görüntülerde teröristler kaçtıktan sonra terkedilmiş araçta bulunan bekçiyi almaya giden 2 polisten biri de özel harekat şubesinde görevli olan polis memuru Halil Aksak'tı. Aksak, bekçiyi bölgeye gelen takviye ekiplere teslim ettikten sonra kırsal alana kaçan teröristlerin arkasından gittiği ve, bu sırada çıkan çatışmada ise ağır yaralandığı anlaşıldı. İskenderun devlet hastanesine kaldırılan aksak burada hayatını kaybetti. Şehit polisin bu görüntüleri ardında kalan son anları oldu.

AMANOS DAĞLARI'NDAN EYLEM YAPMAK İÇİN İNMİŞLER
Hatay'da terör örgütü PKK'nın kuruluş yıldönümünde eylem yapmak için bugün Amanos Dağları'ndan inen teröristler, İskenderun İlçesi'ne bağlı Denizciler Beldesi'nde belediye garajı bekçisini rehin alıp otoyol turnikelerinde denetim yapan trafik ekibine uzun namlulu silahlarla saldırdı. Burada polislerden İbrahim Darıcı'yı şehit ettikten sonra kaçan teröristler, peşlerine düşen Özel Harekat Timi'nden polis Halil Aksak'ı da şehit edip İhsan Başez'i yaraladı. Saldırı sırasında otoyol kenarındaki bir evde 1'i çocuk 3 kişi terörist kurşunlarına hedef olarak yaralandı. Rehin alınan bekçiyi kurtaran güvenlik güçleri, dağlık bölgeye kaçan teröristlerin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlattı. 

ÖZEL TİM TAKİPTE

Çatışmanın çıktığı sırada, Amanos Dağları civarında devriye gezen Özel Harekat Timi hemen bölgeye intikal ederek, gasp ettikleri otomobille Bitişik Köyü'ne doğru kaçmaya çalışan teröristlerin peşine düştü. Yaklaşık 2 kilometre süren takip sonunda teröristler otomobili terkedip rehin aldıkları bekçi Yakup Bakır'ı da araç içinde bırakarak dağ yolunda yaya olarak kaçtı. Olay yerine yetişen Özel Harekat Timi, teröristlerin terkettiği otomobildeki bekçi Yakup Bakır'ı kısa süreli gözaltına aldı, ardından arkadan gelen polis ekibine teslim ettikten sonra teröristleri takibe başladı.

Özel Harekat Timleri, teröristlerle Kozu Yaylası bölgesinde sıcak temas sağladı. Teröristlerin buradaki çatışmada açtığı ilk ateşle, Özel Harekat Timi'nde görevli polisler Halil Aksak ile İhsan Başez yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Halil Aksak doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı ve şehit oldu.

ÇOCUKLARIM BABALARININ İNTİKAMINI ALACAK

Vali Miroğlu evden ayrıldıktan sonra gazetecilere açıktlamalarda bulunan şehit eşi Eşe Aksak, "Ben şehit eşiyim. 2 çocuğum var, kızımı da oğlumu da polis yapacağım. Babalarının intikamını alacaklar. 10-15 yıl sonra da olsa. Bunun intikamı alınacak. Ben şehit eşiyim, ağlamayacağım. Hainlere fırsat vermeyeceğim. Biz olduğumuz sürece bu vatanı kimsenin bölmeye gücü yetmeyecek" dedi. Eşe Aksak'ın olayı duyduktan sonra fenalaştığı, hastaneye götürülerek sakinleştirici iğne yapılıp evine tekrar getirildiği belirtildi.

ŞEHİT EVİ YASA BOĞULDU

Şehit polis memuru 37 yaşındaki İbrahim Darıcı'nın şehit olduğu haberini alan Gaziantep'in Araban İlçesi'nde oturan ailesi yasa boğuldu. Babası Mustafa ile annesi Hatice Darıcı'nın hacda olduğu belirtilen İbrahim Darıcı'nın evli ve 3 çocuk babası olduğu bildirildi. AKP Araban İlçe Başkanı Yusuf Darıcı'nın da kardeşi olan İbrahim Darıcı'nın şehit olduğu haberini alan yakınları evine akın edip gözyaşına boğuldu