BIST 10.277
DOLAR 32,25
EURO 34,78
ALTIN 2.395,82
HABER /  MAGAZİN

Avşar açtı ağzını yumdu gözünü

TMSF Başkanı her konuştuğunda hemen cevabını alıyor. Hükümetten "zılgıt" yiyen Ertürk'e bu kez de Hülya Avşar sert çıktı.

Abone ol

Hülya Avşar'ın TMSF'yle olan polemiği bitmek bilmiyor. TMSF'ye 1 milyon dolar ödedikten sonra, 1 milyon dolar daha borcu çıkan Avşar "TMSF beni hortumluyor. Bu parayı ödemeyeceğim" dedi. TMSF başkanı Ertürk "Biz enayi değiliz" diye cevap verdi. Tabii söz sırası Hülya Avşar'a geçince o yine açtı ağzını yumdu gözünü. Ahmet Ertürk Efendi başlığıyla bir yazı yazdı. Ve "Türkiye dingonun ahırı değil" dedi...  

AHMET ERTÜRK AVŞAR'A NE DEMİŞTİ?

Uzanlar’dan film çekmek için aldığı 300 bin dolar yüzünden iki yıldır TMSF ile başı dertte olan Hülya Avşar, yeni bir şok daha yaşamıştı. TMSF’ye geçen yıl 1 milyon 150 bin dolar ödemesine karşın, yaklaşık 1 milyon dolar daha borcu bulunduğu iddiası ile Avşar’ın bütün banka hesaplarına el konulmuş ve sanatçı, TMSF Başkanı Ahmet Ertürk’e ateş püskürerek "Bu parayı kesinlikle ödemeyeceğim" demişti.

SANATÇILARIN DOKUNULMAZLIKLARI YOK

Ahmet Ertürk, Avşar'ın bu sözlerine Habertürk'te 'Söz Sende' programında şöyle yanıt verdi: "TMSF bir alacak tahsili peşinde ve bunu kamu adına yapıyor. Bunu işlevi yaparken de dokunulmaz hiç kimse, hiç bir kurumu tanımıyoruz, dokunulmazlıkları yok. 

ALACAĞIMIZI TAHSİL PEŞİNDEYİZ

Bir para almış, bir yükümlülüğünü yerine getirmemiş, o aldığı para karşılığında. Biz bu parayı istemişiz, mahkemeye gitmiş, mahkemeyi kaybedince artı bir ceza gelmiş üstüne, faiz çalışmış ve bir rakama ulaşmış. Biz bunun peşindeyiz. Yani biz kimseye, canımız istiyor diye 'Getir şu kadar para!', böyle bir şeyi nasıl söyleyebiliriz. Alacağımızı tahsil peşindeyiz ve bunun için de kimseye imtiyaz tanımıyoruz.

ENAYİ DEĞİLİZ

Mesela bize gazetelerde bela okumalar, çok ayıp şeyler bunlar. Kamu bize bir yol göstermiş, ya uzlaşarak bu alacağı tahsil edeceksiniz ki biz uzlaştık. Ama böyle bir kurnazlık peşinde insanlar. Biz bu kurnazlıkları yutacak kadar.. Hani biz romantiğiz, şuyuz buyuz ama enayi değiliz."  

HÜLYA AVŞAR ŞUNLARI YAZDI:

TMSF' nin başına geçerek sana verilen yetkiyi şahsileştiremezsin. Sana bu yetki AKP tarafından ülkeyi hortumlayanlardan kurtarman için verilmiştir. Oysa sen yapmış olduğun operasyonlardan aldığın tebriklerden kendini ülkenin sahibi gibi görmeye başladın ve görüyorum ki bu duruma müdahale eden kimse yok.

 

SUSMAYACAĞIM

Ama şunu bil ki bu ülkeye 25 yılını gerek sanatıyla gerekse yıllarca vergi birincisi olan, okul yaptıran bir sanatçı olarak bana yapılanlar karşısında susmayacağım. 3oo bin dolar kadar borcum olduğunu iddia edip baskıyla her şeyime haciz koyarak benden 1.5 milyon dolar aldın. Hiç hakkın olmadan! Bunu fark eden yargı sana bu parayı alamazsın dedi. Ama ne yazık ki ödemiş bulundum.

 

TÜRKİYE DİNGONUN AHIRI DEĞİL

Elimde "tüm borcunu ödemiştir hiçbir alacağımız yoktur" diye yazan sizin tarafınızdan verilmiş bir ibraname olmasına rağmen yazdığım yazılardan dolayı tekrar her şeyime el koydunuz ve bana hadi bakalım al alabiliyorsan geri dediniz. Bu demektir ki adalet size dur deyinceye kadar mücadele etmek gerekiyor. Türkiye dingonun ahırı değil!

 

GEREKİRSE TMSF ÖNÜNDE EYLEM YAPARIM

Sana hiç borcum yokken şahsi meselen yüzünden her şeyime el koyamazsın. Madem ki bu ülkede kimse sana dur diyemiyor ben tek başıma seninle baş ederim! Gerekirse TMSF’nin önünde eylem yaparım. Senden korkmuyorum çünkü dürüstüm, çünkü alnımın teriyle kazandım hortumcu değil vergisini veren, ülkesine hizmet edenim.

 

KADIN HALİMLE KARŞINDAYIM

İşte bu benim en büyük gücüm! Ama sen kendin için bu sözleri kullanamazsın. Üstelik Hülya Avşarlığımı kullanarak kimsenin kapısını çalmadan, yardım istemeden, kadın halimle karşındayım. Çünkü haklıyım bu güç bana yeter!