BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,73
ALTIN 2.399,36
HABER /  POLİTİKA

Pavey'e pantalon için izin çıktı

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, kadın vekillerin pantalon girmesine engel düzenlemeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Abone ol

AK Partili milletvekillerinin Meclis'e türbanlı gelişinden sonra gözler pantolon yasağına çevrildi. Bu konudaki tartışmalara son noktayı TBMM Başkanı Cemil Çiçek koydu. Çiçek "Şafak Pavey açısından sorun yok. İç tüzüğün özünde uzlaşma vardır" dedi. 

Meclis Başkanı Cemil Çiçek gösterdikleri demokratik tavır için parti genel başkanlarına, grup yöneticilere ve vekillere teşekkür etti. Bugünkü olayın Türkiye'de demokrasinin hangi noktaya geldiğini gösterdiğini belirten Çiçek şöyle konuştu:

"TBMM tarihi kişiliğine yakışan bir müzakere gerçekleştirdi. Bu yaklaşım ve olgunluğu diğer başka kurumlarda da gösterirse çözemeyeceğimiz hiç bir sorun yoktur."

Başörtüsü sorunun Türkiye'nin 25-30 yıldır gündeminde öncelikli olarak yer aldığını anımsatan Çiçek "Keşke bu olgunluğu çok daha önce gösterebilseydik" dedi.

KAVAKÇI SORUSUNA KIZDI     21980387.jpg

Çiçek gazetecilerin 28 Şubat ve Merve Kavakçı olaylarını anımsatmasına ise tepki gösterdi.

"Doğrusuyla yanlışıyla olan olmuştur. Bunu akademisyenler, araştırmacılar araştırır. Önemli bir buluşmayı siyasi gerginliklere kapı aralama noktasına taşımayın."

Gazetecilerin vekillerin başörtülü gelmesiyle ilgili haberleri veriş şeklini de eleştiren Çiçek "Üç beş gündür bir derbi maç olacakmış havasında verdiniz. Daha sorumlu davranmanız gereken bu günlerde konuyu başka boyutlara taşımayalım. Millet gereksiz tartışmalardan bıktı. Milleti daha fazla yormayalım."

PANTOLONLA GELİNEBİLİR

Cemil Çiçek gazetecilerin CHP milletvekili Şafak Pavey'in pantolonla genel kurula gelip gelemeyeceği sorusuna "Göreve ilk geldiğinde Grup Başkanvekillerine bu konuda anlayış göstereceğimi, bir gün pantolon giyinmesinde sakınca olmayacağını söylemiştim. Pavey açısından sorun yok. İç Tüzüğün özünde uzlaşma vardır. Örneğin bugün Meclis Başkanvekillerinin kıyafetleri de tüzüğe uygun değil, ama çok da güzel bir kıyafetti. Bugünkü atmosfer öncekilerden çok farklı. Dün kabul etmediğimizi bugün anlayışla karşılayabilirsiniz."

türban-artik-mecliste.jpg