BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,78
ALTIN 2.395,33
HABER /  DÜNYA

Patronuna noel hediyesi olarak böbreğini verdi

Kanada'nın British Colombia eyaletinde bir kadın, böbrek hastası patronuna yılbaşı hediyesi olarak böbreğini bağışladı.

Abone ol

Eyaletin Abbotsford kentinde günün konusu haline gelen olayın kahramanı 44 yaşındaki Kimberley Jensen, patronu Bill Flitton ile bir televizyon programına katıldı. Uygun böbrek bulunamadığı için geçen şubat ayında üvey babasının hayatını kaybettiğini söyleyen Jensen, ''Böbreğimi bağışlamaya o gün karar verdim. Eğer bir kişiyi kurtarabilirsem, onunla birlikte ailesinin trajedisine de son verebileceğimi düşündüm'' dedi.

Patronu Bill Flitton'ın 5 çocuğu ile bu tanıma en uygun kişi olduğunu söyleyen Jensen, oaperasyonun Noel'in hemen öncesine denk gelmesine ise sevindiğini kaydetti.

Programda konuşan Bill Flitton ise, ''Kimberley;den bana böbreğini bağışlamak istediğini belirten kısa bir e-posta aldım. Şaşkınlıktan donup kaldım. Hemen ofisine koştum ve 'ciddi misin' diye sordum. İki hafta önce nakil yapıldı. Bu benim için ömrümün en güzel Noel hediyesi oldu'' dedi.

Mayıs ayından itibaren bir dizi testten geçen Jensen ve Flitton, böbrek nakli için iki hafta önce ameliyata alındı. Operasyon sonrası televizyon programına katılan Jensen;in ve böbreğinin nakledildiği Flitton'ın sağlık durumlarının iyi olduğu gözlendi.