BIST 10.922
DOLAR 32,19
EURO 34,98
ALTIN 2.501,28
HABER /  DÜNYA

Patrikten one minute övgüsü

Erdoğan'ın Davos çıkışı sadece Türkiye'de değil dünyada ses getirmiş. Rus Patrik Erdoğan'la görüşmesinde onu övmeden edemedi.

Abone ol

Başbakan Erdoğan dün Rus Ortodoks Patriği Krill’i Başbakanlık Resmi Konutta kabul etti. Görüşmede Erdoğan'ın Davos'taki 'one minute' çıkışı da gündeme geldi. Krill, 'Davos'taki tavrınızı çok takdir ettik. Tv'deki konuşmanızı izleyen Ruslar, sizi alkışlayarak duygularını dile getirdi' diye konuştu.

Başbakanlık kaynaklarının verdiği bilgiye göre Krill, Rusya’nın Türkiye’deki dini otoritelerle sıcak ve samimi ilişkiler içinde olduğunu ve Türkiye’nin İspanya ile ortaklaşa gerçekleştirdiği, “Medeniyetler İttifakı” girişiminin çok olumlu karşıladığını, yürekten desteklediğini dile getirdi.

DAVOS'TAKİ TAVRINIZI ÇOK TAKDİR ETTİK

Başbakanlık Merkez Bina’da yaklaşık 50 dakika süren görüşme, basına kapalı gerçekleştirildi. Erdoğan’ın Davos’taki “one minute” çıkışını gündeme getiren Kirill, “Rusya’da, Davos’taki tavrınızı çok takdir ettik. Televizyondaki konuşmanızı izleyen Ruslar, sizi alkışlayarak duygularını dile getirdi” diye konuştu.

RUHBAN OKULU DA KONUŞULDU

Başbakan Erdoğan ile Rus Patrik Krill’in görüşmesinde Ruhbah Okulu’nun konumu da gündeme geldi. Ancak Patrik Krill görüşmenin ardından Başbakan Erdoğan’ın bu konuda net bir yorumda bulunmadığını söyledi. Görüşme planlanandan uzun sürünce Krill Bardakoğlu ile olan randevusunaa 1 saat geç gitti.