BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,69
ALTIN 2.407,89
HABER /  DÜNYA

Patlamamış top mermilerini bile tarihi eser gibi sergiledi

Çanakkale’nin Ezine ilçesine bağlı Dalyan köyünde bir işletmede tarihi eser sergilendiği ihbarını alan jandarma ekipleri operasyon düzenledi...

Abone ol

Çanakkale’nin Ezine ilçesine bağlı Dalyan köyünde bir işletmede tarihi eser sergilendiği ihbarını alan jandarma ekipleri operasyon düzenledi. İş yerinde, aralarında Çanakkale Savaşlarından kalma patlamamış top mermilerinin de bulunduğu çok sayıda tarihi malzeme ele geçirildi.
Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Ezine ilçesine bağlı Geyikli beldesinin Dalyan köyünde bulunan bir işletmede kültür ve tabiat varlıkları bulunduğu ve bu eserlerin ziyaretçilere sergilendiği ihbarını aldı. Jandarma Komutanlığı, Çanakkale Müze Müdürlüğü, Askeri Müze Komutanlığı ekipleri ile birlikte bahse konu işletmede yapılan incelemede; 2 adet patlamış top mermisi, 1 adet patlamış top mermisi, 1 adet Osmanlı dönemine ait yatağan kılıç, Fransız, İngiliz ve Alman askerlerine ait mermi kovanları, 1 adet bronz sikke, 1 adet pişmiş topraktan yapılmış kandil, 1 adet taş balta, 1 adet akantuş motifli mermer parça, 2 adet pişmiş topraktan kap, 3 adet amfora, 8 adet pişmiş topraktan obje, 1 adet mermer kap parçası, 1 adet bronz obje, 10 adet mermer obje ve 2 adet mermer sütun kaidesi ele geçirildi.
Cumhuriyet savcısının talimatı ile ele geçirilen malzemeler muhafaza altına alındı. İş yeri sahibi şüpheli O.T. ise ifadesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
(İHA)