BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,81
ALTIN 2.436,94
HABER /  GÜNCEL

Paşa ile Erdoğanın koptuğu an!

Deniz Kuvvetlerinde devir teslim töreninde salonda kahkahalar patladı. Erdoğan o kadar güldü ki eliyle yüzünü kapattı.

Abone ol

Kürt açılımı tartışmalarının hararetli ortamında Başbakan Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül aynı törende buluştu.

Görevi yeni komutana devreden Oramiral Metin Ataç'ın boyu ile ilgili anlattığı anısı protokolü kahkahaya boğdu.

Erdoğan o kadar çok güldü ki yüzünü elleri ile kapattı. İlker Başbuğ ile Abdullah Gül'ün kahkahaları da onunkinden aşağı değildi.

PROTOKOLÜ KOPARTAN ANI

Yaşamında ve meslek hayatında bir kara subayı olan babasının çok önemli yeri olduğunu dile getiren Oramiral Ataç, bir anısı ile salondaki tüm havayı değiştirdi...

Deniz Lisesi'nde ambar memuru Hamdi Bey'le ilgili bir anısını anlatan Oramiral Ataç, Hamdi Bey'in öğrencilerin kıyafetlerinin numaralarını tahmin etmekte çok yetkin olduğundan bahsederek şöyle devam etti:

''Sıra bana gelince Hamdi Bey kıyafet numarasını tahmin etmekte zorlandı. Tabii ben o zaman böyle boylu poslu değilim. Tabii Hamdi Bey sıfır numara olmadığı için 'bir numara' dedi. Aynaya baktığımda bir canlı türü olmuştum. Hani bir romancının dediği gibi, canlılar ikiye ayrılır; İnsanlar, hayvanlar, denizciler.

Kollarım çok uzundu yani çocukluğumda annemi hatırlarım hani seneye de giysin diye uzun alırdı. Aynen o şekilde. Ama nereden bilebilirdim o elbise yıllar içerisinde üzerime oturacak, beni sımsıkı saracak.

Ben denizi sevmiştim. İlk aşkım vatan aşkıydı, ikinci aşkım deniz aşkı oldu. Üçüncü aşkımı biliyorsunuz.

BENİ EVLİYA SANDILAR

Değerli büyüğüm Koçman Paşa o zaman tatbikattaydı beni oraya götürdü. Helikopterle Kandilli’ye indik. Ve doğru okuluma gittim çocuklar şaşırdı beyaz elbiseli... Beni evliya zannettiler, gökten indik ya... Ellerini sürdüler sen nesin dediler ben dedim anlamadılar denizci generalim dedim anladılar."

Oramiral Ataç, dualarla Deniz Kuvvetleri'ne veda etti: "Ayrılırken son bir duam var: Allah, Türk Deniz Kuvvetlerini her türlü kötülüklerden, fenalıklardan, kuru iftiralardan korusun ve onu daima muzaffer kılsın. Arz-ı veda ediyorum."

Son günlerde Kürt açılımı ile gerilen yüzler işte bu anının ardından atılan kahkahalarla  bir anda değişti...

İŞTE PROTOKOLÜN GÜLME KRİZİNE
GİRDİĞİ O ANLAR

[PAGE]


PROTOKOLÜN GÜLME KRİZİNE GİRDİĞİ ANLAR



[PAGE]


PROTOKOLÜN GÜLME KRİZİNE GİRDİĞİ ANLAR


[PAGE]


PROTOKOLÜN GÜLME KRİZİNE GİRDİĞİ ANLAR


[PAGE]


PROTOKOLÜN GÜLME KRİZİNE GİRDİĞİ ANLAR


[PAGE]

PROTOKOLÜN GÜLME KRİZİNE GİRDİĞİ ANLAR


[PAGE]


PROTOKOLÜN GÜLME KRİZİNE GİRDİĞİ ANLAR


[PAGE]


PROTOKOLÜ KAHKAYA BOĞAN ATAÇ



Siyasi gündemin ağırlığı ile düşen yüzleri boyu ile ilgili bir anısını anlatarak güldüren Oramiral Metin Ataç oldukça kısa boylu...

[PAGE]




Yaptığı konuşma ile protokolü gülme krizine sokan Oramiral Metin Ataç, oldukça kısa boylu... Yeni komutan Eşref Uğur Yiğit ile yanyana geldiğinde bu fark da ortaya çıkıyor...

YENİ KOMUTANIN MESAJLARI
Diğer sayfada...

[PAGE]


YENİ KOMUTANIN MESAJLARI

Deniz Kuvvetleri Komutanı Eşref Uğur Yiğit, üniter ve ulus devlet yapısına vurgu yaparak üstü kapalı mesajlar verdi. 

Oramiral Metin Ataç'tan boşalan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na getirilen Oramiral Eşref Uğur Yiğit devir teslim töreninde konuştu. Tören Deniz Kuvvetleri Komutanlığı binasında yapıldı.

OYUNLARIN OYNANDIĞI DÖNEMDE

Yiğit, Türkiye Cumhuriyeti üzerinde oyunların oynandığı dönemde kendisinin görev almasının sorumluluğunu artırdığını söyledi.

Bu şartlarda ilk görevinin Atatürk'ün mimarı olduğu Türkiye Cumhuriyeti devletinin ülkesiyle milletiyle bölünmez bütünlüğüyle üniter ve ulus devlet yapısına ve cumhuriyetin anayasa ile belirlenmiş temel değerlerine her türlü tehdide karşı korumak olduğunu söyledi.

LAİKLİK VURGUSU

Yiğit törende "Laik demokratik Türkiye cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğünün muhafazası ve denizlerimizdeki hak ve menfaatlerimizin korunmasında verilecek her göreve her zaman ve her şartta hazır olacağımı özellikle vurgulamak isterim" diye konuştu.