BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,81
ALTIN 2.431,96
HABER /  GÜNCEL

Mayınlar petrol denizinin üstünde

Mayınlı araziler iştah kabartıyor. Petrol rezervinin ne kadar olduğunu kimse tahmin edemiyor, buna bakan da dahil.

Abone ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, hedeflerinin yıl sonuna kadar 25-28 milyon varil civarı petrol çıkarmak olduğunu söyledi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yıl sonuna kadar 25-28 milyon varil civarında petrol çıkarmayı hedeflediklerini belirterek, bu yöndeki çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini söyledi.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Ağustos Ayı Meclis Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Yıldız, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde petrol rezervi bulunup bulunmadığına yönelik soruya "Mayınlı arazinin altında da, mayınsız arazilerde de petrol var. Biz bunun böyle olduğuna inanmasak zaten arama faaliyetlerine, ruhsatlama faaliyetlerine girmeyiz" dedi.

Yıldız, TPAO'nun ve özel şirketlerin aldığı ruhsatlarla bu aramaların devam ettiğini söyleyerek: "Hali hazırda servis yolları da dahil olmak üzere, bugün mayınlı arazilerin aralarında, servis yollarında da arama yapmak kaydıyla 2 bin 500 varil/günlük bir çalışmamız var. O çalışmalara biz devam ediyoruz, bir yandan bu sayının artması için de devam ediyoruz. Ana hedefimiz 25-28 milyon varil civarında yıl sonuna kadar petrol çıkarmakla alakalıdır ve bu çalışmalar hız kesmeden devam edecek." diye konuştu.

Tasarruflu ampul kanser yapar mı?

"Tasarruflu ampullerin kanser yaptığına" ilişkin soruya Bakan Yıldız, bu konudaki çalışmaların üniversitelerin ve bilim dünyasının görevi olduğunu ve kendisinin de bu çalışmaların sonucunu beklediğini söyledi. Yıldız, bilim adamlarının iki farklı görüşe sahip olduğuna dikkati çekerek, " 'Kanser yapar' diyenler var, bugün ABD'deki bir araştırma enstitüsü bunu ortaya koydu. Eğer böyle bir şey varsa tabii ki, bizim alacağımız tedbirler çok kısa sürede netleşecek. Ama tam tersi görüş veren bilim kurulları da var. O yüzden ben de yazışma yapıyorum, o yazışmanın sonucuna göre davranacağım" diye konuştu. Elektriğe zam konusunda ise Yıldız, eylül ayının otomatik fiyatlamayla alakalı zam dönemi olmadığını belirterek, yeni fiyatların ekim ayından geçerli olmak üzere açıklanacağını söyledi.