BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,78
ALTIN 2.437,92
HABER /  POLİTİKA

Partilerin stratejileri ne? İstanbul bıçak sırtı mı? Sarıkaya'dan bomba iddialar!

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, partilerin 23 Haziran için yol haritalarını yazdı. Sarıkaya, "CHP’deki hırs, şu kadarını söylemeliyim ki geçen seçimden çok daha yüksek, kırgınlar da kolları sıvadı" değerlendirmesi yaptı.

Abone ol

Muharrem Sarıkaya, 23 Haziran'da yenilenecek İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimi için "Çünkü geçen seçim adaya sıcak bakmayan, ilçe adayları nedeniyle kırgınlıkları bulunanlar da kolları sıvamış" ifadelerini kullandı.

"İptalin nedeni sandık kurulları"

Sarıkaya, "Gerekçeli kararın gerekçesi 714 kişi" başlığıyla yayımlanan yazısında "YSK İstanbul seçimini iptaline ilişkin gerekçeli kararını muhtemelen bugün açıklayacak. Kısa kararında da belirttiği gibi YSK’nın 7 üyesinin iptal gerekçesinin ağırlıklı nedeni sandık kurullarının oluşumu" ifadesini kullandı.

"YSK kendine Çin Seddi ördü"

(...) "Aslında YSK, sandık başlarında kamu personeli dışında kimsenin görevlendirilemeyeceğine ilişkin bu kararı ile Kanun dışında yeni bir norm üretti" diyen Sarıkaya, "Kamu görevlilerinden başkasına her halükarda bu görevin hiçbir şartta verilmemesi şeklinde anlaşılacak karar geliştirdi. Kendine Çin Seddi ördü…" diye yazdı.

AK Parti ve MHP'nin seçim stratejisi

(...) AK Parti'nin seçim stratejisine değinen Sarıkaya, "Bir de küçük gruplar halinde mobil mahalle mitingleri düzenlenmesi yönünde. Yani AK Parti çevrelerinde semtlerde büyük gövde gösterisinin yapıldığı büyük mitinglerden kaçınılması gibi bir planlama var…" dedi.  MHP ile ilgili de "daha çok sandığa gitmeyen milliyetçi kesime yönelik bir çaba gösterme kararlılığında. AK Parti’den gelen planlama doğrultusunda kanalize olma niyetinde…" diye konuştu.

"Yüzde 50-50’ olarak bakıyor"

Sarıkaya sözlerini şöyle sürdürdü: (...) AK Parti’nin konu ile ilgili etkin ismiyle dünkü sohbetimden çıkardığım kadarıyla iktidar partisi de İstanbul’a, ‘Yüzde 50-50’ olarak bakıyor. İttifak ortağı İYİ Parti’nin ‘Planlamayı siz yapın, bize düşen görev alanlarını bildirin’ yaklaşımı da CHP için oldukça kıymetli bir tutum olarak görülüyor. Aday çıkarmayıp ‘muhalefet güçleri ile birlikte’ hareket etmekte kararlı olan HDP, ‘İmamoğlu’nun mazbatasının gasp edildiği’ inancında.

Yazının tamamını okumak için tıklayınız...

Tüm Yazarları görmek için lütfen linki tıklayınız...