BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,90
ALTIN 2.441,35
HABER /  GÜNCEL

Paris'te son dakika rehine eylemi!

Paris katliamı zanlıları son dakika Paris'te insanları rehin aldı. İşte Paris'te yaşanan gelişmeler...

Abone ol

Paris'te 12 kişinin hayatını kaybettiği Charlie Hebdo saldırısının şüphelilerinin kentin kuzeydoğusunda aracını çaldıkları bir kadın ile bir inşaat işçisini rehin alarak Dammartin En Goele kasabasında bir matbaa binasına sığındığı belirtildi. Le Figaro, polis ile saldırganlar arasında rehine pazarlığı yapıldığı bilgisini geçti.

Bölgeden gelen haberleri canlı notlarla aktarıyoruz...

15:56 - Marketteki rehine krizinin görgü tanığı Fabian yaşadıklarını Fransa basınına anlattı: Kalaşnikofu olan Afrikalı biri vardı. Markete girdi ve ateş etmeye başladı.

15:50 - Fransa'da süpermarkette yaşanan rehine krizindeki zanlıların kimlikleri belirlendi. Polis, Hayat Boumeddiene ve Amedy Coulibaly çiftinin fotoğrafını yayınladı.

fft16_mf3130796.jpeg

15:27 - Fransa'da ikinci rehine krizinde en az 2 kişi hayatını kaybetti

15:09 - İkinci rehine krizinde sürdürülen polis operasyonundan bir görüntü...

fft16_mf3129730.jpeg

15:03 - İkinci rehine krizi: Saldırganın markete girdiğinde "Benim kim olduğumu biliyorsunuz" diye bağırdığı öne sürülüyor.

14:58 - Fransız BFM televizyonu, süpermarketteki saldırganın, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu beş kişiyi rehin tuttuğunu iddia etti.

14:47 - Marketteki saldırganın, dün kadın polisi öldüren kişi olduğu düşünülüyor. Daha önce yapılan açıklamada, kadın polisi öldüren saldırganın Kuaşi kardeşlerle bağlantılı olduğu açıklanmıştı.

14:43 - Fransa’nın doğusundaki Vincennes’de bulunan bir markette, bir kişinin rehin alındığı ve çatışma çıktığı bildirildi.

14:22 - İngiliz Guardian gazetesinden Kim Willsher Dammartin-en-Goele'de yaşananlar hakkında bilgi verdi: Saldırganların girdiği matbaa binası 200 metre kare ve bünyesinde beş veya altı kişi bulunuyor. Saldırganların içeri girmesinden bu yana şirket telefonları çalışmıyor. Kuaşi kardeşler içeri girdiğinde binada kaç kişinin bulunduğu henüz bilinmiyor. Yetkililer, bölgedeki okullardan yaklaşık bin öğrenciyi tahliye ediyor.

14:03 - Kuaşi kardeşlerin arabasını çaldığı kişi: Çok sakin, kararlı, profesyonel ve temkinlilerdi. Gerçek komandolar. Seslerini yükseltmediler, kaçmadılar, heyecanlı değillerdi. Terlemiyorlardı. Hiç böyle bir şey olmadı. Arabayı aldıktan sonra bana, "Eğer medya size bir şey sorarsa, onlara Yemen El Kaidesi'nden olduğumuzu söylersiniz" dediler.

13:50- Bölgede bulunan okuldaki öğrenciler tahliye ediliyor. Fransız yetkililer saldırganlarla telefonda bağlantı kurdu.

13:32 - Dün öldürelen kadın polisin de Kuvayşi kardeşlerle ilgili olduğunu iddia edildi.

11:21 - Fransa Cumhurbaşkanı Hollande: Saldırganlar henüz yakalanmadı, operasyon sürüyor. İçişleri Bakanı görevini çok iyi yerine getiriyor. Güvenlik seviyesi en düst düzeyde. Benzeri saldırılar olabilir.

27326592.jpg

12:07 - Charles de Gaulle Havalimanı'ndaki iki pist, operasyonun sürdüğü alana yakınlıkları nedeniyle kapatıldı. Uçakların inişine izin verilmediği bildirildi.

12:03 - Saldırganlar teslim olmayacaklarını açıkladı. Kuvaşi kardeşler: Kahraman olarak ölmek istiyoruz.

fft16_mf3125567.jpeg

12:00 - Fransa İçişleri Bakanlığı, operasyona bin polisin katıldığını duyurdu.

11:46 - Fransa Cumhurbaşkanı: Dinle değil, terörizimle savaşıyoruz.

11:43 - Operasyon durduruldu, teröristlerle pazarlık yapılıyor.

11:41 - Rehineler ve saldırganların bulunduğu yerin havadan görüntüsü...

fft16_mf3125030.jpeg

11:32 - Fransız yetkililer: Çatışmalarda ölü olduğu bilgisi doğru değil.

11:29 - Charlie Hebdo katliamı zanlısı iki kişi Paris Charles de Gaulle Havalimanı'na 10 km mesafede bir sanayii bölgesinde küçük bir şirkete girdiler. İçerde çalışan beş civarında çalışanı esir aldılar. Etrafları çevrili.

11:26 - Operasyon bölgesinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

11:22 - Fransa basını: Saldırganların sığındığı CTD adlı matbaa şirketi Charles de Gaulle Havalimanı'nın yakınlarında.

11:21 - Fransız polisi saldırganların bulunduğu yeri kuşattı.

11:14 - Saldırganların ilk olarak Peugeot 206 marka bir arabayı gasp ettikleri, daha sonra bir inşaatta durup oradan da birini rehin aldıkları söyleniyor.

dammartin.jpg

11:11 - Rehinelerin bir inşaatta çalışan kişiler olduğu belirtildi

11:06 - Saldırganların rehin alma esnasında çatışma çıktığı ve 2 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor

11:05 - Le Figaro: Şüpheliler ve polis arasında pazarlıklar yapılıyor.

11:04 - Fransa İçişleri Bakanı: Operasyon devam ediyor, durdurmayı amaçladığımız saldırganlar menzilimizde.

b65ducrcaaeo3ta.jpg

11:02 - Operasyon öncesi zanlıların bir benzin istasyonunda kar maskeleriyle görüldüğü öne sürülüyor

11:00 - Operasyonun başladığı bölgede helikopterlerin uçtuğu görülüyor.

10:59 - Fransa İçişleri Bakanı yaptığı açıklamada, saldırganların tutuklanması için operasyonun başlatıldığını belirtti.

10:55 - AFP’nin haberine göre, Paris'in 45 kilometre kuzeydoğusunda yer alan Dammartin-en-Goele kasabasında silah sesleri duyulurken, polisin A2 otoyolunda zanlıları kovaladığı belirtildi. Yetkililer, zanlıların en az bir kişiyi rehin aldığını da duyurdu.

10:50 - Fransa’nın başkenti Paris’teki Charlie Hebdo binasına yapılan ve 12 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırı sonrası polislerin zanlıları arama çalışmaları sürerken, ülkenin kuzeydoğusunda zanlılar ve polis arasında otobanda kovalamaca yaşanıyor. Bölgeden silah seslerinin duyulduğu bilgiler arasında.

İŞTE O ANLAR...