BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.442,03
HABER /  GÜNCEL

İzmir hava durumu böylesi görülmedi!

Hava Durumu İzmir'de şoke etti. Son 51 yılın en soğuk günlerini yaşayan İzmir dondu. Eskişehir ilinde ise Porsuk Çayı buz tabakasına dönüştü.

Abone ol

İZMİR 'de hava durumu şaşkına çevirdi son 51 yılın en soğuk günlerini yaşanıyor süs havuzları bile buz tuttu. Eskişehir ilinde ise Porsuk Çayı dondu. 

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, dün gece İzmir kent merkezinde en düşük sıcaklık sıfırın altında 4 derece ölçüldü. Kentteki süs havuzları ve şelaleler buz tutarken, bu duruma alışkın olmayan İzmirliler, donan şelale ve havuzlarının önünde fotoğraf hatıra çektirdi.

BÖYLESİNİ İLK KEZ GÖRÜYORUM

İzmir'de doğup, büyüdüğünü ifade eden Behçet Becerikli, soğuk havanın etkisiyle kentte alışık olmadıkları görüntülerle karşılaştıklarını belirterek "Eskiden soğuk günler gördük ama böylesini ilk kez görüyorum" dedi.

Yaklaşık 20 yıldır İzmir'de yaşadığını belirten Volkan Demir de "İzmir'in son yıllarda gördüğü en büyük soğuğu yaşıyoruz, bu şelale de dondu. Daha önce burayı hiç böyle görmemiştim" diye konuştu.

İzmir'de öğretmenlik yaptığını söyleyen Tuba Nayman ise "Kar görmüyorduk, kar manzarası çok güzel, beni şaşırttı. Hatta az önce hatıra olsun diye manzara ile 'selfie' çektim" ifadesini kullandı.
izmir-soğuklar-dondurdu.jpgHava sıcaklığın mevsim normallerinin 10 derece altında seyrettiği ve son 51 yılın en soğuk günlerini yaşayan İzmir'de, kent merkezindeki süs havuzları, şelaleleri ve dereler buz tuttu. Bu duruma alışkın olmayan İzmirliler, donan şelale ve havuzlarının önünde fotoğraf hatıra çektirdi.

METEOROLOJİ NE DİYOR?

Meteoroloji verilerine göre ocak ayı sıcaklık ortalaması gündüz 12, gece 6 derece olan kent merkezinde, dün gece sıcaklık sıfırın altında 5 derece ölçüldü. İzmir kent merkezinde en düşük sıcaklık 18 Ocak 1964'te, sıfırın altından 6,4 derece olarak ölçülmüştü.
izmir-bugün-çekildi-dondu.jpg
İZMİR HAVA DURUMU (5 GÜNLÜK)
Son hava durumu tahminlerine göre İzmir bugün de en soğuk günlerden birini yaşayacak. Sıcaklık eksi 4 dereceye kadar düşecek.
izmir-hava-durumu-9-ocak-cuma.jpg
İzmir hava durumu raporu 5 günlük

ESKİŞEHİR'DE PORSUK ÇAYI BUZ TUTTU
ESKİŞEHİR 'de etkili olan soğuk hava nedeniyle kent merkezinden geçen Porsuk Çayı'nın yüzeyi buz tuttu.

Kentte yaklaşık 10 gündür kar yağışının aralıklarla etkili olması ve hava sıcaklığının sıfırın altında seyretmesi, yaşamı olumsuz etkiliyor.

eskişehir-porsuk-çayi-buz-tuttu.jpgHava sıcaklığının, gece sıfırın altında 18, gündüz ise sıfırın altında 9 derece  ölçüldüğü Eskişehir'de, Porsuk Çayı'nın yüzeyinde buz tabakaları oluştu. Çayın donduğunu gören bazı vatandaşlar, kıyıda fotoğraf çektirdi.

Soğuk hava nedeniyle aç kalan güvercinler de çayın kenarına vatandaşlar tarafından bırakılan ekmekleri yedi.

Eskişehir Meteoroloji Müdürlüğünün tahminlerine göre, soğuk hava bu geceden itibaren etkisini yitirecek.

DÜN GECENİN SOĞUK REKORU UŞAK İLİNDEN GELDİ

Aşırı soğuklar ile boğuşan Türkiye'de dün gece rekor ısı düşüşü UŞAK ilinde yaşandı.
UŞAK 'ta dün gece son 61 yılın en soğuk gecesi kayıtlara geçti ve sıcaklık sıfırın altında 20,1 dereye düştü.

Yurdu etkisi altına alan soğuk hava, yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, Uşak kent merkezinde bugün sabaha karşı sıcaklık sıfırın altında 20,1 derece olarak ölçüldü. Bu sıcaklığın kent merkezinde 1954 yılından sonra ölçülen en düşük derece olduğu bildirildi.

Yetkililer, bugünden itibaren hava sıcaklıklarının yükseleceği bilgisini verirken, hala devam eden buzlanma ve dona karşı dikkatli olunması uyarısında bulundu.
aşiri-soğuklar-buz-tutturdu.jpg
UŞAK HAVA DURUMU
uşak-hava-durumu.jpg