BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,71
ALTIN 2.410,70
HABER /  DÜNYA

Paris'te Sarı Yelekliler mağazaları yağmalayıp etrafı ateşe verdi!

Sarı Yeleklilerin Paris'te düzenlediği eylemlerde yine tansiyon yükseldi. Polisin biber gazı ile müdahale ettiği göstericiler mağazaları yağmaladı. Eylemciler bir gazete bayiini de ateşe verdi.

Abone ol

FRANSA'nın başkenti Paris'te sarı yelekliler tekrar sokaklara çıktı. Polisin biber gazı ile müdahale ettiği göstericiler Champs-Elysees Caddesi'ndeki mağazaları yağmaladı.

Polis müdahale etti

18 haftadır aralıksız olarak eylem yapan göstericilere polis müdahale etti. Sabah saatlerinde başkent Paris'in çeşitli tren garlarında bir araya gelen Sarı Yelekliler, Champs-Elysees caddesinde toplandı. Cadde üzerindeki kahve ve restoranları tahrip eden eylemciler, camları kırarak sandalye ve masalarını cadde ortasında ateşe verdi.

Metro istasyonları kapatıldı

Champs-Elysees yakınlarında bir araç ateşe verilirken, bazı dükkanlar yağmalandı. Eylemciler bir gazete bayiini de ateşe verdi. Cadde üzerinde bulunan motorsiklet ve bisiklet gibi ulaşım araçlarını da ateşe veren eylemciler, sık sık polisle karşı karşıya geldi. Polis eylemcilere gaz kullanırken, cadde üzerinde ve çevresinde bulunan metro istasyonları ulaşıma kapatıldı.

64 eylemci gözaltında

İçişleri Bakanı olayla ilgili açıklamasında, eylemcilerin yalnızca gösterici olmadığını kırıp döken profesyonel ülkeye zarar veren kişiler olduğunu açıkladı. Hiç bir şiddet eylemine izin verilmeyeceğini ifade eden, İçişleri Bakanı sabah saatlerinde ilk belirlemelere göre 64 eylemcinin gözaltına alındığını kaydetti. Champs-Elysees caddesindeki eyleme 8 bin kişinin toplandığı ifade ediliyor.

5 binden fazla polisin görevlendirilmesine karar verilmişti

Gösteri öncesi Sarı Yelekliler hareketi tarafından yapılan açıklamada, Cumartesi günkü eylemin Fransa Cumhurbaşkanı Emmanual Macron'a ve hükümete karşı bir ültimatom niteliğinde olacağı belirtilmişti. Bunun üzerine, gösteriler nedeniyle 5 binden fazla polisin görevlendirilmesine karar verilmişti.