BIST 10.267
DOLAR 32,30
EURO 34,79
ALTIN 2.411,56
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Mehmet Özhaseki'den Sezai Temelli'nin Yavaş ve İmamoğlu açıklamasına ilk yorum

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin "Mansur Yavaş da bilecek ki seçilmişse HDP oylarıyla seçilmiştir. HDP'lileri yok sayarak, Kürtleri yok sayarak, Ankaralıları yok sayarak siyaset yapamaz." şeklindeki sözlerini değerlendirdi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, seçim çalışmaları kapsamında Ülkü Ocakları Genel Merkezi ile Selçuk Ecza Deposu'nu ziyaret etti. Özhaseki, Gimat taksi durağında telsizle taksicilere seslendi.

Özhaseki'nin gündeminde gündeme bomba gibi düşen HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin bir televizyon kanalına yaptığı açıklamalar vardı. Millet İttifakı'nın Ankara ve İstanbul adaylarına desteklerini açık açık ilan eden Temelli'nin sözlerine değinen Özhaseki şunları söyledi: 

Allah'tan ki Sezai Temelli gibi dürüstçe kendi işini anlatan birisi var.

"Bakın orta oyunu oynanıyor. CHP ve meşru gözüken ortağı böyle bir ortaklığı göstermek istemiyorlar. Hele hele Ankara'da iki parti bir araya gelmiş gibi numara yapıyorlar. Fakat söyleyemedikleri utandıkları bir parti var. Onun adını da anmıyorlar. Ne adayları ne kendileri. Allah'tan ki Sezai Temelli gibi dürüstçe kendi işini anlatan birisi var.

Ne kadar karşı olursak olalım dürüstlükte bunlardan ileri. Arkasından 'siz bizi yok sayarak mücadele edemezsiniz' diyor. 'Şu an geldiğiniz adaylıkta yarın seçileceğiniz durumda bizi sayemizde olacak' diyor. Aynı şeyi Kandil de söylüyor.

Herhalde milleti saf sanıyorlar

Bunları millet görmüyor mu sanıyorlar. Herhalde milleti saf sanıyorlar.  Polemikle işi götürmeyi, mağdur edebiyatı oynayarak ağlak ağlak gezmeye devam ediyorlar.

Ama işin özü öyle değil. İşin özü önde gözüken iki parti var. Ama arkasında onları destekleyen Kandil var, onlara akıl veren Pensilvanya var. Bütün bunları herkes görüyor. İnşallah 31 Mart'ta da Ankaralı seçmen, İstanbullu seçmen bunlara gereken cevabı verecek."

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli

Mansur Yavaş da bilecek ki seçilmişse HDP oylarıyla seçilmiştir. HDP'lileri yok sayarak, Kürtleri yok sayarak, Ankaralıları yok sayarak siyaset yapamaz. O da işte bizim gücümüzdür. Ekrem İmamoğlu seçilmişse bilecek ki o kentte yaşayan 3 milyon Kürt'ün oyuyla seçilmiştir. Kürtlere rağmen siyaset yapamayacağını bilecektir. Yapmaya çabalarsa zaten siyaseten bir karşılığı olmayacaktır.