BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.244,81
HABER /  GÜNCEL

Paris suikastı ile ilgili bomba iddia!

Fransa'da meydana gelen 3 PKK'lı kadının cinayetinin başşüphelisi olan Ömer Güney'in kaldığı lüks otel tespit edildi ve önemli bilgilere ulaşıldı

Abone ol

PKK’lı Sakine Cansız, Leyla Söylemez ve Fidan Doğan’ın Paris’te infaz edilmesinin ardından Fransız polisi tarafından tutuklanan Ömer Güney ile ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıkıyor.

Fransa’da PKK’lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez’in öldürülmesiyle ilgili soruşturmanın bir nolu şüphelisi Ömer Güney’in Türkiye’deki bağlantıları tek tek araştırılıyor. Güney'in Ankara'da kaldığı otel çalışanları polise bilgi verdi. Ömer Güney'in amcası Zekiye Güney de ortaya çok çarpıcı bir iddia attı.

Ömer Güney'in Ankara'daki amcası Zekai Güney AKŞAM'a konuştu.

İKİ KİŞİ BUHARLAŞTI MI?

'Ömer, ifadesinde 'cinayetleri ben işlemedim' demiş. Tutuklanmasına neden olan kamera görüntülerinde oynandığını ileri sürmüş. Ömer'in iddiasına göre, binaya girerken yanında iki kişi daha varmış. Ancak bu kişiler, savcılığın elindeki kamera görüntülerinde yer almıyor.

Ömer, görüntülerde oynanarak yanındaki iki kişinin silinerek 'buharlaştırıldığını' ileri sürüyor. Herhalde yanında olduğunu iddia ettiği iki kişinin adını da vermiştir. Bu gelişmeyi, Ömer'in babası benimle paylaştı. Bu bilgi kendisine, Fransa'daki savcılık veya avukatlardan gelmiş.

CAN GÜVENLİĞİ TEHLİKE ALTINDA

Eğer bu iddia doğruysa Ömer'in can güvenliği de ciddi tehdit altında. Cezaevinde öldürülmesinden veya tahliye edilmesi halinde faili meçhule kurban gitmesinden korkuyoruz. Fransa'nın bu işin dışında olduğuna inanmıyoruz. Böyle bir durumda üç PKK'lının infazının da hiçbir zaman aydınlanmayacağını düşünüyoruz.

ANKARA'DA 20 GÜN KALDI

Ömer Güney’in 18 Aralık 2012 tarihinde Paris’ten İstanbul aktarmalı olarak Ankara’ya geldiği ortaya çıktı, BestWestern Otel’de üç gün kaldıktan sonra Paris’e döndüğü uçuş kayıtlarına girdi.

MİT ve emniyet güçleri, önce Fransa’da tutuklanan Güney’in Türkiye’de kaldığı adresleri tespit etti. Ardından Güney’in Ankara Tunalıhilmi Caddesi’nde beş yıldızlı BestWestern Otel’de çeşitli tarihlerde 20 gün kaldığı belirlendi.

GEÇ SAATLERDE VE ALKOLLÜ GELİRDİ

Polise bilgi veren otel çalışanları, Güney’in otele geç saatlerde girdiğini ve çoğunlukla alkollü olduğunu anlattı. Soruşturma kapsamında otelin güvenlik kameralarının görüntülerine de el konuldu. Kameraların 72 saat sonra kayıt sildiğini belirleyen güvenlik güçleri, bilişim uzmanları aracılığıyla bu kayıtları kurtarıp mercek altına aldı.

OTELE 3 BİN LİRA ÖDEDİ

Güney’in otele 3 bin lira para ödediği, ödemeleri nakit olarak yaptığı da toplanan istihbarat notlarında yer aldı. Otelin ziyaretçi kayıt defterinde yapılan araştırmalarda Güney’in iki kez otel odasındaki telefon numarasından arandığı, otelin internet ağı üzerinden de birkaç mail yolladığı belirlendi. Bu maillerin gönderildiği bilgisayarların IP adresleri araştırıldı. Yapılan çalışmalarda, Ömer Güney’in cinayetlerden 19 gün önce aynı caddede bulunan uçak firmasında yürüyerek bilet almaya gittiği de belirlendi. Otel ve bilet ofisi arasındaki tüm MOBESE kayıtlarına incelenmek üzere el konuldu. Yapılan çalışmalarda son aşamaya gelindiği, Güney’in PKK bağlantılarının netleştiği de ifade edildi.

ÇOĞU PKK'LI 12 KİŞİYLE GÖRÜŞTÜ

Güney’in Türkiye’de çoğu PKK’lı 12 kişiyle irtibatının da olduğu belirlendi. Güney’in Türkiye bağlantılarını araştıran Türk polisi, telefon görüşmesi yaptığı 12 kişinin kimlik bilgilerine ulaşırken, Güney’in bu görüşmelerde 4 ayrı telefon hattı kullandığını da belirledi. Polis kaynakları cep telefonlarıyla çok fazla iletişim kurmadığı belirlenen Güney’in daha çok sosyal medyayı kullandığını ve internet bağlan tılarının da araştırıldığını bildirdi.

ömer-güney.20130130082753.jpg