BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,91
ALTIN 2.438,21
HABER /  GÜNCEL

Kayıp ABD'li ile ilgili çarpıcı ayrıntılar!

Kaybolan ABD vatandaşı Sarai Sierra’yı bulma çalışmaları devam ederken çok önemli bir bilgi de FBI'dan geldi

Abone ol

Beyoğlu’nda 10 gün önce ortadan kaybolan ABD vatandaşı Sarai Sierra’nın (33) en son “Taylan” adında bir erkekle buluşmak için yola çıktığı belirlendi.

ABD vatandaşı Sarai Sierra'yı (33) köşe bucak arayan İstanbul Emniyeti'ne çok hayati bir bilgi, Amerikan Federal Araştırma Bürosu'ndan (FBI) geldi.

Genç kadının iPad’ında yapılan incelemelerde, en son 20 Ocak’ta öğlen saatlerinde Gmail üzerinden sohbet ettiği “Taylan” adındaki kişi ile Galata Köprüsü’nde buluşmak için sözleştiklerini tespit etti. “Taylan” adındaki kişinin Gmail’den görüşürken kendi kimliği ile mi yoksa takma bir isimle mi genç kadınla görüştüğü öğrenilmeye çalışılıyor.

4e004e88e0020bb5f923f7976f34dd3d_k.jpg

TAYLAN İSİMLİ KİŞİ ARANIYOR

Ayrıca, “Taylan” adıyla internetten sohbet eden kişinin yazıştığı bilgisayarın İP numarası da tespit edildi. Polis ekipleri çalışmalarını bu kişiye ulaşmaya yoğunlaştırdı.

Çalışmalar kapsamında, Beyoğlu, Yenikapı, Eminönü, Galata Köprüsü, Karaköy güzergahlarından toplanan 500 MOBESE görüntüsünün incelemesi sürüyor.
Bazı kamera görüntülerinde genç kadının yalnız başına yürüdüğü ve biriyle temasının olmadığı görüldü. Polis, görüntülerde kadının biriyle temas kurup kurmadığı üzerinde duruyor.

173215691b3fc7b9c2a12757328f52ea_k.jpg

İSTİKLAL'DE TAKİP EDEN KİŞİ KİM?

Bu arada polis, Beyoğlu'nda topladığı güvenlik kamerası görüntülerinde fark edilen, Sierra'yı takip eden 30-35 yaşlarındaki erkeğin kimliğini belirlemek için de ayrı bir çalışma sürdürüyor.

Sarai Sierra'nın, ABD'den getirdiği cep telefonu hattıyla İstanbul'da 4 görüşme yaptığı da belirlendi. Kadının yaptığı görüşmeler araştırılıyor. Sierra'ya evi kiralayan Yiğit Yetmez, kadının kendisine bekâr olduğunu söylediğini belirtti. Sarai Sierra'nın eşine "Amsterdam ile Münih'te fotoğraf sergisi var. Sergileri gezeceğim" dediği öğrenildi. Bunun üzerine Hollanda ve Almanya polisiyle temasa geçen Emniyet, 16 Ocak'ta Amsterdam'da, 17-18 Ocak'ta da Münih'te bulunan Sierra'nın sergi gezip gezmediğini araştırıyor

İSTANBUL'DA 4 TELEFON GÖRÜŞMESİ

Olayla ilgili tüm ihtimalleri değerlendiren polis, Sarai'nin internet ve cep telefonuyla görüştüğü tüm isimleri de tek tek tespit ederek, ifadeye çağırıyor. Sarai'nin İstanbul'a geldikten sonra cep telefonundan 4 görüşme yaptığı da belirlendi. Sarai, ilk görüşmesini 8 Ocak günü, Atatürk Havalimanı'ndan Beyoğlu'nda kaldığı odayı kiraladığı Yiğit Yetmez'le yaptı. Havalimanından Yetmez'i arayarak, "Ben geldim" dedi. Diğer 3 telefon görüşmesini yaptığı kişiler de araştırılıyor.

TAYLAN'A SORDUM: KARIM NEREDE?

Sarai'nin ABD'den gelen kocası Steven Sierra'nın polise verdiği bilgiler de, soruşturmada önemli ayrıntlara ulaşılmasını sağladı. Steven, eşinin 22 Ocak günü geleceğini belirterek, "Havalimanına karşılamaya gittim ancak gelmedi. Kendisinden haber alamayınca onun Gmail adresinde kullandığı maili açtım. Şifresini biliyordum. Maillere baktığımda sohbet bölümünde Taylan adlı bir kişiyle yazışmalarını gördüm. En son Taylan adlı kişiyle buluşmak için konuştuklarını gördüm. Taylan'ın adresini açık gördüm. Online'di bunun üzerine Taylan'a yazdım 'Karım nerde. Karıma ulaşamıyorum' diye. Taylan adlı kişi bana, "Bilmiyorum" diyerek sohbetten çıktı" dedi.