BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,62
ALTIN 2.413,82
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Birgül Ayman Güler'den bomba iddia!

CHP'li Birgül Ayman Güler, Güler, ‘ırkçı’lık eleştirisine uğradığı görüşlerinin ‘Atatürk’ün görüşleriyle aynı’ olduğunu iddia etti.

Abone ol

Meclis’teki konuşmasında söylediği, “Türk ulusuyla Kürt milliyeti eşit değil” sözleriyle CHP'yi sarsan İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, AK Partili vekillerin kendisine destek ziyaretinde bulunduğunu söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bülent Arınç ve Hüseyin Çelik Birgül Ayman Güler'i sözlerinden dolayı ırkçı olarak kınarken, gizli ziyaretlerle CHP'li vekile kimlerin destek olduğu ise şimdiden merok konusu oldu.

Güler, CHP tabanından tepki aldığı iddialarını yalanlarken MHP ’lilerin yanı sıra AK Parti’den de kendisine destek ziyaretleri yapıldığını öne sürdü. Radikal'den Ömer Şahin sordu, Güler böyle yanıt verdi:

- ‘Ulusalcı’ mısınız?

Evet, ulusalcıyım.

- Konuşmanız planlı mıydı?

Ben bu görüşleri yeni söylemiyorum ki. 20-30 yıldır dile getiriyorum. O sözlerim anlık değildi. Teori ve yaklaşımdan söz ediyorum.

- Üniversite kürsüsünden de söylediniz mi bu sözleri?

Tabii ki. Milletvekili seçilmeden önce de Türkiye’nin birçok yerinde konferanslar verdim. “Türkiye Nereye Gidiyor?” konferanslarında bunları söyledim.

- Pişman mısınız? ‘Keşke’ o sözleri söylemeseydim diyor musunuz?


-Hayır. Hayatımda ‘keşke’ diyecek bir şey yapmadım.

AK PARTİDEN ZİYARETİME GELİP TEBRİK ETTİLER

- CHP’de istifalar oldu. Tabandan çok tepki aldınız mı?


Hayır. Aksine, CHP tabanından yaygın destek alıyorum. Hatta AKP ’lilerden çok sayıda tebrik aldım. Odama kadar gelenler oldu

- Milletvekilleri mi geldi?


Kim olduklarını söylemeyeceğim. Söyledikleri şuydu: “Bize var olduğumuzu hissettirdiniz.”

ATATÜRK DE BENİM GİBİ DÜŞÜNÜRDÜ

- Sözleriniz Atatürk’ün ‘Ulus’ tanımına uyuyor mu?


Benim sözlerim Atatürk’ün ulus tanımının aynısı. Türk adını taşıyan bir etnik grup göremezsiniz. Etnik olarak Türkmen, Yörük vardır. Kürt dediğiniz zaman bunun karşılığı Türk değil Türkmen olabilir...