BIST 10.209
DOLAR 32,40
EURO 34,75
ALTIN 2.399,68
HABER /  GÜNCEL

Paris saldırısında son dakika gelişmesi

Fransa'dan gelen son dakika haberlerine göre, Charlie Hebdo baskını şüphelisi iki kişinin yeri belirlendi.

Abone ol

Charlie Hebdo dergisindeki saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen iki şüphelinin yeri belirlendi.

İki şüphelinin Paris'in kuzeyindeki Villers-Cotteret'te bir benzin istasyonunda görüldüğü iddia edildi. İsmini vermeyen bir yetkili de bu bilgiyi doğruladı.

Charlie Hebdo dergisine yönelik saldırının ardından Fransız polis "terörist avı" başlattı. Cezayir doğumlu kardeşler Şerif ve Said Kuaşi'nin Paris'in kuzeyindeki Villers-Cotteret'te bir benzin istasyonunda görüldüğü belirtildi.

Villers-Cottert'teki bir benzin istasyonu sahibi, zanlıları gri bir araçla gördüğünü ileri sürdü. Zanlıların silahlı olduğu da iddialar arasında. İsmini açıklamayan Fransız bir yetkili de, bu bilgiyi doğruladı.

fransa-catisma-paris080115,o6zv7jrs1ukokhewaw7_qa.jpg 

Fransız özel birlikleri, Cezayir kökenli olduğu iddia edilen iki kardeşi, başkent Paris'e 2 saat mesafedeki Reims'e bağlı Croix Rouge bölgesinde arıyor. Ev ev arama yapan Fransız polisi şu ana kadar 7 kişiyi gözaltına aldı.  

said-kousi-karikatur-dergi080115,smo_leikn0osy81euq4mrw.jpg
Cezayir kökenli olduğu belirtilen Said Kuaşi'nin kimlik bilgileri sosyal medyada bu fotoğrafla paylaşıldı.

ÜÇ GÜN YAS


Ülkede 3 günlük yas ilan eden Fransa Cumhurbaşkanı François Hollende bugün kriz toplantısı yapacak. Fransa'da üç gün boyunca bayraklar yarıya indirilecek.
Fransa halkına birlik mesajı veren Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, "Karşılaştığımız bu tehdit karşısında beraber durmalıyız. Çok yaşa Fransa" açıklaması yaptı.