BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Parçalanmış cesedin sırrı çözüldü

Başı parçalanmış halde cesedi bulunan 41 yaşındaki Hasan Basri Uyan cinayetindeki sır çözüldü.

Abone ol

8 gün önce, Sinanpaşa İlçesi'ndeki Çiğiltepe Şehitliği'nin bulunduğu ağaçlık alanda piknik yapmak isteyen bir aile, yerde yatan bir erkek gördü. Yaklaştıklarında adamın başının parçalanmış olduğunu gören aile, hemen jandarmayı aradı.

Jandarma ekiplerinin olay yeri ve çevresinde yaptığı araştırma sonunda, av tüfeği ile başı ve göğsüne birer el ateş edilerek öldürüldükten sonra başı parçalanan kişinin, yakındaki Tınaztepe Köyü'nden Hasan Basri Uyan olduğu belirlendi.

Yakınlarının 10 gün önce kaybolduğu yolunda güvenlik güçlerine ihbarda bulunduğu Uyan'ın cesedi, otopsi için Afyonkarahisar Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Otopsi yapılan Uyan'ın başının, çevredeki yabani hayvanlar tarafından parçalandığı belirlendi.

JANDARMA AYDINLATTI

Soruşturma başlatan jandarma, Uyan'ın dayısının oğlu Halil Yatmaz'ın otomobilini şehir merkezindeki ikinci el otomobil satışı yapan bir galeriye değerinin çok altında fiyata sattığını belirledi. Otomobili inceleyen jandarma, arka koltuğun aralarında ve bagaja sızmış kan izlerine rastladı.

Gözaltına alınan Yatmaz, kuzeninin eşi 35 yaşındaki Mercan Uyan ile bir süredir ilişkisi olduğunu, onunla evlenmek için Hasan Basri Uyan'ı planlayarak öldürdüğünü itiraf etti.

Köylüler, Uyan çiftinin 1 yıl kadar önce beyninde tümör olan 2.5 yaşındaki oğullarının ameliyat sırasında öldüğünü, Hasan Basri Uyan'ın o zamandan beri çok üzgün olduğunu söyledi.