BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Erdoğanın ruh hali

Başbakan Erdoğan ilk kez basının sorularını yanıtladı. Haberciler, "Ruh haliniz nasıl" diye sordu, Erdoğan yanıtı verdi.

Abone ol İNTERNETHABER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kapatma davasından sonra ilk kez basının sorularını yanıtladı. Habercilerin önüne konuğu ile birlikte çıkan Erdoğan, merak edilen 2 önemli noktaya açıklık getirdi.


SEÇİM Mİ VAR?

Bunlardan ilki erken genel seçim söylentilerine dairdi. Başbakan Erdoğan net konuştu, erken genel seçim yok, seçimler zamanında yapılacak.

Erdoğan, "Önümüzde yerel seçimler var, onları yapacağız... Dolayısıyla normal zaman neyse, milletvekili seçimleri için, o süre dolduğu zaman yapacağız. Türkiye artık buna alışmalı, ki istikrar olsun, güven olsun. Şu anda güven ve istikrar var bunu asla bozdurtmayız" dedi...

Bu noktada sözü ekonomik verilere getiren Erdoğan, "Demokrasi zedelenirse, ekonomi de zedelenir. Onun için zorlamalarla bir yere varılmaz" uyarısında bulundu.

RUH HALİ NASIL?

Başbakan merak edilen bir diğer noktaya da açıklık getirdi. Haberciler, "Açılan kapatma davası nedeniyle ruh halinin nasıl olduğunu" sordular...

Başbakan ise "Biz kırgın ve kızgın değiliz. Devletin başında olanlar böyle bir hakkı kendilerinde bulamazlar. Biz kimseye kırgın ve kızgın olmadan yola devam edeceğiz. Biz şuna inanıyoruz; Halka hizmet hakka hizmettir" yanıtını verdi.

NE OLACAK?

Başbakan Erdoğan kapatma davasıyla ilgili partisinden görevlendirdiği isimlerin gerekli çalışmaları yaptığını belirterek, "Biz bir taraf olma durumundayız,dolayısıyla konuşacağımız yerler bellidir. Olay hukuki bir süreçtir. Bu süreç için de atılması gereken tüm adımlar atılacaktır. Şu anda görevlendirdiğim arkadaşlar var çalışmalarını yapıyorlar" dedi.

Sözü AK Parti'nin aldığı oy oranına getiren Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu; "Burada tek söyleyeceğim; Demokrasi özgürlükler, laik sosyol hukuk devleti içinde, 5 yıl içinde nasıl bir yer bulmuş, nasıl bir uygulama alanı bulmuştur halkımın büyük bir kısmı izlemiş ve memnun kaldı kı yüzde 34.4 oyla iktidara getirdiği ak partiyi bu memnuniyeti sebebiyle bu defa yüzde 47'yle iktidara çıkarıp, yola devam demiştir. Biz bunun sorumluluğu ile süreci işletiyoruz."

HALKTAN İSTEĞİ

Başbakan Erdoğan vatandaşlara da seslendi ve şunları söyledi; "Vatandaşımdan isteğim arzum, herhangi bir sıkıntıya gerek yoktur. Bizler iktidar olarak, el ele omuz omuza, halkımızla bütünleşerek, aynı kararlılıkla bu yolculuğa devam edeceğiz. Bizim yolumuz bir hizmet yoludur..."