BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,89
ALTIN 2.425,32
HABER /  GÜNCEL

Parayı bas AB vatandaşlığını kap!

GÜNEY KIBRIS RUM KESİMİ, vatandaşlık satışına başladı. İngiliz gazetesi Guardian'ın iddiasına göre altın vize alanlara arasında dünyanın zengin isimleri de var.

Abone ol

İNGİLTERE’nin tanınmış gazetelerinden The Guardian, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin "Altın Vize" programı kapsamında bazı nüfuz sahibi kişilere "vatandaşlık satarak" 2013'ten bu yana gelirlerini 4 milyar sterlin arttırdığını yazdı.

"Altın Vize" kapsamında AB pasaportu edinen yüzlerce kişi olduğunu öne süren İngiliz gazetesinin haberinde, "Güney Kıbrıs Hükümeti'nin 2013'ten beri süper zenginlere 'vatandaşlık hizmeti' sunarak, nakit karşılığı olarak Avrupa'da yaşama ve çalışma hakkını tanıdığı, sadece geçen yıl bu çerçevede 400'den fazla pasaportun çıkarıldığı anlaşılıyor” denildi.

LİSTE KABARIK

Güney Kıbrıs'ta 2013 yılında bakanlar tarafından takdir yetkisiyle düzenlenen bu hakkın daha sonra yüzlerce kişiye verildiğini bu isim listesinde ise eski bir Rusya parlamentosu üyesi, Ukrayna'nın en büyük ticari bankasının kurucuları ve bir kumar milyarderi yer alıyor.

Liste aslında az bilinen ama son derece kârlı olan endüstriyi aydınlatıyor ve Kıbrıs'tan başvuranlar üzerinde yapılan güvenlik kontrolleri hakkında soru işaretleri yaratıyor.