BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Parasız öğrencileri utandırdılar

Devlet okulunda parası olmayanyanlar için eğitim sorun oldu. Okulda aidat ödemeyenler evlerine ağlayarak gitti.

Abone ol

İzmir'de Hoca Ahmed Yesevi Lisesi'nde aidat ödeyen- ödemeyen öğrenci ayrımı gerginliğe neden oldu. Okulda aidatını ödeyenlere fotokopi ile hazır verilen sınav sorularının, ödemeyenlere elle yazdırıldığı ortaya çıktı.

10- C sınıfında okuyan A.A., 38 kişilik sınavlarında 14 öğrencinin aidat verdiğini ve önceki gün girdikleri matematik sınavında onlara soruların fotokopiyle hazır verildiğini söyledi. ASınavda öğretmenin 10 soruyu tahtaya yazdığını, parayı ödeyemeyen 14 kişinin sınav vaktinin yarısının soruları kağıda yazmakla geçtiğini belirtti.

Babası şikayetçi oldu
Eve geldiğinde oğlu A.A.'yı ağlarken bulduğunu belirten 3 çocuk babası Rasim Akgün, "Durumumuz ortada. Ama böyle bir uygulamayı ne benim çocuğum ne de diğerleri hak ediyor. Anne babaların durumu yüzünden çocuklar cezalandırılıyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayetçi oldum." dedi.
İlçe Milli Eğitim soruşturacak
DHA muhabirleri olayı araştırmak için gittikleri Hoca Ahmed Yesevi Lisesi'nde güvenlikçi engeliyle karşılaştı. Olayın aksettirildiği Buca İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yıldız ise okulda yaşananların çok çirkin olduğunu belirterek, yapılan hareketlerin yanlışlığını kabul etti. Olayla ilgili okul müdüründen rapor istediğini belirten Yıldız, ‘fotokopi cezası’ ile ilgili iddiaları araştıracağını söyledi.