BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,01
ALTIN 2.500,04
HABER /  GÜNCEL

Paralarını mezara götürüyorlar

"Kefenin cebi yok. Paralarını mezara mı götüreceksin" sözü tarih oluyor. Öldükten sonra hayata dönmek isteyen zenginler servetlerini sağlık fonlarına aktırıyor.

Abone ol

Teknolojinin ilerlemesiyle öldükten sonra tekrar dünyaya gelme ihtimalini gözardı etmeyen ve mal varlıklarını kaybetmek istemeyen Amerikalı zenginler, yasal boşluklardan faydalanarak "parlak" bir yöntem kullanıyor. Bu yeni yönteme göre zenginler tüm servetlerini sağlık fonlarına aktarıyor. Böylece vergiden de muaf tutuluyorlar.

Mirasçılar yandı


Paranın sağlık fonlarına aktarılmasının bir diğer faydası da servetin öldükten sonra akrabalar arasında paylaştırılmasını engelliyor olması. Örneğin Liechtenstein'da bazı şirketler müşterilerine "Ölmeden önce 10 bin dolar yatırın. Hayata döndüğünüzde paranız 8.6 milyon dolar olsun" vaadinde bulunuyor. Ancak bu uygulama daha şimdiden Amerika'da birçok kentte mahkemelik oldu. Örneğin ünlü beyzbol oyuncusu Ted Williams, servetini sağlık fonlarına aktardı. 2002'deki ölümünden sonra kızı bunun yasal olmadığı gerekçesiyle dava açarak mirasın kendilerine devredilmesini istedi. Ancak bu birçok ünlü kişinin yasal boşluklardan faydalanmasını engellemiyor. Harry Potter kiplarının yazarı J.K. Rowling, ünlü oyuncu ve yönetmen Mel Gibson'ın da servetlerini kaybetmemek için bu yönteme başvurduğu iddialar arasında. Rowling'in 1 milyar dolar, Gibson'ın ise 200 milyon dolar serveti olduğu belirtiliyor.

Kaynak: www.vatanim.com.tr