BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,97
ALTIN 2.514,00
HABER /  GÜNCEL

Papadopulos'un B Planı hazır

Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Papadopulos'un B Planı hazır. Papadopulos, Kofi Annan'dan çözüm çabalarının başlamasını isteyecek ve yeni şartlar öne sürecek...

Abone ol

Rum basını, Papadopulos’un BM Genel Kurulu çalışmalarına katılmak üzere gideceği ABD’de Genel Sekreter Kofi Annan ile görüşeceğini yazdı.

Rum lider, Annan’dan takvim baskısı olmayan, ucu açık ve önkoşullar içermeyen yeni bir çözüm süreci başlatmasını isteyecek. Bu koşullar altında ve ön hazırlığı iyi yapılmış bir çözüm sürecinde masaya oturmaya hazır olduğunu ilan edecek olan Papadopulos, bu çerçevede Genel Sekreter’den yardımcısı Sir Prendergast’ı yeniden Kıbrıs’a göndermesini de talep edecek.

Rum liderin, Annan’ın atayacağı yeni Kıbrıs özel temsilcisiyle işbirliği yapmaya hazır olduğu mesajı vermesi de bekleniyor. Rum Kesimi’ndeki gözlemcilere göre, gerçekte sorunun çözümüyle ilgilenmeyen Papadopulos, Annan’a “taktik gereği” görüşmelere hazır olduğu mesajını vererek uluslararası topluluktan ve Türk tarafından gelecek olası tepkileri göğüslemeyi planlıyor.

Kaynak: