BIST 10.753
DOLAR 32,26
EURO 34,94
ALTIN 2.428,63
HABER /  DÜNYA

Papa istifasının nedenini böyle açıkladı

İstifa kararıyla tüm dünyanın gündemine oturan Katoliklerin ruhani lideri Papa 16. Benedickt bugün ilk kez kamuoyu önüne çıktı

Abone ol

İstifasıyla tüm dünyanın konuştuğu isim haline Katoliklerin lideri Papa 16. Benedict, bugün ilk kez kamuoyu önüne çıktı ve istifasının nedeni açıkladı. "Kilisenin iyiliği için" diyen diyen Papa'nın bu açıklamasına kimse anlam veremedi.

1415 yılında Papa 12. Gregory'nin istifasının ardından ilk kez yaşanan bu olay, tüm dünyada yankı uyandırdı.

BENİM İÇİN DUA EDİN

Binlerce kişi bugün Papa 16'ncı Benedict'i dinlemek için Vatikan'ın büyük salonuna akın etti. Konuşmasında tüm Katoliklere "sevgi ve duaları" için teşekkür eden Benedict, "Bana eşlik eden sevginiz ve dualarınız için teşekkürler. Benim için, Kilise için ve gelecekteki papa için dua etmeye devam edin" dedi. Benedict, "kilisenin iyiliği için" istifa ettiğini söyledi.

papa-ortaaa.jpg

SON DAKİKADA AYİNİN YERİ DEĞİŞTİ

Benedict, bu konuşmanın ardından Perhiz döneminin resmen başlayacağı Kül Çarşambası Ayini'ni yönetti. Normalde Roma'da Aventine tepesinde yapılan bu ayin bu yıl son dakikada San Pietro Bazilikası'na taşındı. Vatikan, değişikliğinin nedeninin büyük sayıda katılımcıya uygun bir yer arayışı olduğunu belirtti; ancak bu kararın sağlık sorunları yaşadığı öne sürülen 85 yaşındaki Papa'yı yormamak için alındığını düşünenler de var.