BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,84
ALTIN 2.437,28
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Cahit Altunay'ın gurur tablosu

Sultangazi Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü; karate, tekvando ve kick boks dallarında başarıdan başarıya koşuyor.

Abone ol

 2011-2012 eğitim döneminde karate dalında birçok başarıya imza atan Sultangazi Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, Dünya Shokoton Karate Şampiyona’sında dünya şampiyonluğu alarak Sultangazi’ye altın madalya getirdi. Spor kulübü; İzmir’de yapılacak Türkiye Şampiyonası’nın ardından Karate Milli Takım seçmelerine katılacak.

Sporu ve sporcuyu destekleyen Sultangazi Belediyesi, gençlerin spor yapmalarını teşvik etmeyi sürdürüyor. Sultangazi Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün; karate, tekvando ve kick boks spor dallarında eğitim verdiği gençler başarıdan başarıya koşuyor.

SPORCULAR MADALYALARI TOPLADI

2011-2012 eğitim döneminde karate dalında birçok başarı elde eden Sultangazi Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, 16-17 yaş bayanlar kumite takımı, 8-9 yaş bayan kata takımı ve 8-9 yaş bayan kumite takımı dünya şampiyonluğu alarak Sultangazi’nin gururu oldu.

44 ülkeden 2 bin 500 sporcunun katıldığı Shotokan Karate Şampiyonası’nda yapılan ferdi yarışmalarda da dereceler alan spor kulübü; 3 sporcu ile dünya şampiyonluğunu getirirken, 7 sporcu dünya ikinncisi, 4 sporcu da dünya üçüncülüğünü aldı.

Türkiye Karate Federasyonu’nun organize ettiği 23 Nisan Dünya Çocukları Karate Şampiyonası’nda da dereceler alan spor kulübü, aldıkları madalyalarla da başarılarını taçlandırdı.

Türkiye’de yapılan ve 35 ülkeden 2 bin sporcunun katıldığı Avrupa Shotokan Karate Şampiyonasına da katılan Sultangazi Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, 3 birincilik, 4 ikincilik, 11 tane de üçüncülük getirdi.

Son olarak İstanbul Şampiyonasında dereceler alan spor kulübünde; bir sporcu birincilik; iki sporcu ikincilik, yedi sporcu da üçüncülük aldı. 13-15 yaş grubundaki sporcuların katıldığı yarışmanın ardından İzmir’deki Türkiye şampiyonasına katılacak olan spor kulübü, karate milli takımına da sporcular kazandıracak olmanın heyecanını yaşıyor.

“SPORCULAR SULTANGAZİMİZİN GURURU OLDU”

Türkiye Milli Karate Takım seçmelerine Sultangazili sporcuların da katılmasını beklediklerini kaydeden Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, “Spor Kulübümüz bugüne kadar elde ettiği başarılarla Sultangazimizin gururu olmuştur. Son olarak milli takım elemelerinde de yer alan çocuklarımıza başarılar diliyorum. Spora ve sporcularımıza desteğimiz artarak devam edecek” dedi.

50. Yıl Kültür Merkezi’nde kendilerine tahsis edilen alanda faaliyetlerini sürdüren spor kulübünde 450 genç eğitimlerine devam ediyor. Spor kulübünde ayrıca bayanlara yönelik step, aerobik ve plates dersleri de veriliyor.