BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,80
ALTIN 2.433,66
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Hamza Yerlikaya olmanın yolu

Sultangazi Gençlik Meclisi, eski milli güreşçimiz ve Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya’yı gençlerle buluşturdu.

Abone ol

50. Yıl Kültür Merkezi’nde “Başarı’nın Şifreleri” konulu söyleşi programına konuk olan Yerlikaya, gençlere başarılı olmanın azimle çalışmaktan geçtiğini söyledi.

Sultangazi Gençlik Meclisi, kültür, sanat, edebiyat ve sporda yaptığı çalışmalarla kamuoyunun yakından tanıdığı isimleri Sultangazililerle buluşturmaya devam ediyor. Şimdiye kadar birçok ismi Sultangazi’de ağırlayan Gençlik Meclisi, bu sefer eski milli güreşçimiz ve Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya’yı konuk etti.

50. Yıl Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, AK Parti İlçe Başkanı Murat Atım, Sultangazi Belediyesi Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Kent Konseyi Başkanı Ahmet Yıldız, Sultangazi Gençlik Meclisi Başkanı Mustafa Yiğit ile çok sayıda öğrenci katıldı.

cahit-altunay.20130213135611.jpg

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, programda yaptığı konuşmasında ilçede bulunan Hamza Yerlikaya spor kompleksiyle eski milli güreşçimizin herkesçe tanındığını söyledi. Güreşin Ata sporumuz olduğuna vurgu yapan Başkan Altunay, “Hamza Yerlikaya Ata sporumuzda elde ettiği başarılarla bizleri gururlandırdı. Şimdi ondan başarının ipuçlarını alarak daha başarılı sporcular yetiştirme gayretinde olacağız” dedi.

Başkan Altunay, ilçede güreş takımı kuracaklarının da müjdesini vererek, “İlçede karate, tekvando, futbol ve benzeri spor dallarında eğitim veriyorduk. Şimdi de güreş takımının altyapısını oluşturmak için bir mekan çalışmamız var. Oluşturacağımız güreş takımı ses getireceğimiz bir spor dalı olacak” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından eski mili güreşçimiz ve Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, “Başarının Şifreleri” konulu söyleşi sundu.

Spor hayatına nasıl başladığını anlatan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Yerlikaya, “Hedef olmadan başarılı olma şansı yoktur. Ben 1998 yıllarında ‘başarılı olacağım’ derken inanıyordum. Sadece istemekle başarı gelmiyor. İsteyecek, azimle çok çalışacak ve inanacaksınız. O günkü şartlarda kararlı bir şekilde inanarak başarılarımızı elde ettik” dedi.

2020 Olimpiyatlarına gençleri hazırlamayı hedeflediklerini kaydeden Yerlikaya, “Başbakanımız 2020 olimpiyatlarının İstanbul’da yapılacağının mesajını verdi. Uzun vadeli temel atma yoluna gidersek; kalıcı oluruz ve gökyüzüne daha yakın dururuz. 11-15 yaş grubundaki sporcularımızı bu yönde hazırlayacağız. Hedefimiz her sıklette başarılı olacak sporcuları yetiştirmek olmalıdır” diye konuştu.