BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 34,99
ALTIN 2.513,90
HABER /  GÜNCEL

Papa Francis'den cinsel taciz talimatı

Yeni Papa, Katolik kilisesinde dünya çapında sarsıntı yaratan, çocukların din adamları tarafından tacizi skandalıyla ilgili olarak kararlı adımlar atılması ve sorumluların cezalandırılması konusunda talimat verdi.

Abone ol

Papa 1. Francis çocukların din adamları tarafından tacizi konusunda gerekenin yapılması talimatı verdi.

Papa, Katolik Kilisesi'nin doktrin sorumlusu piskopos Gerhard Müller'den bu suçları işleyenlerin cezalandırılmasını istedi.

Arjantinli Papa ilk kez kilise içinde cinsel taciz konusunda bir açıklama yapmış oldu.

Papa 1. Francis, geçen ay, 600 yıldır istifa eden ilk papa ünvanını alarak görevden ayrılan 16. Benediktus'un yerine seçilmişti.

Önceki papa 16. Benediktus, seçilir seçilmez kiliseyi cinsel taciz "pisliğinden" temizleyeceğini vaadetmişti. Ancak bazı kesimler eski papayı geçmişte taciz olaylarını ört bas etmekle ve çocukları pedofil din adamlarından koruyamadığı gerekçesiyle eleştirmişti.

Din adamlarının cinsel tacizine uğrayanlar yeni papadan kiliseyi sarsar bu krizle ilgili kararlı adımlar atmaya çağırmışlardı.

Papa Francis bugün yaptığı açıklamada, ABD'den İrlanda'ya, Avrupa'dan Avustralya'ya kiliseyi sarsan bu skandalla ilgili adımlar atmanın, kilisenin itibarı bakımından önem taşıdığını söyledi.

Vatikan tarafından yapılan açıklamaya göre, Papa, Piskopos Müller'den "cinsel taciz vakalarıyla ilgili kararlı adımlar atmasını ve çocukların korunması, geçmişte tacize maruz kalanlara destek sağlanması ve suçlulara karşı gerekenlerin yapılması konularında kararlı adımlar atmasını" istedi.