BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Papa ABD'de eşcinsel bir çiftle görüştü

Katolik Kilisesi lideri Papa Francesco'nun geçen hafta düzenlediği ABD ziyareti sırasında eşcinsel bir çiftle özel bir görüşme gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

Abone ol

Katolik Kilisesi lideri Papa Francesco'nun geçen haftaki ABD ziyareti sırasında eşcinsel bir çiftle özel bir görüşme gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

Kilise doktrininin dışına çıkarak "Ben kimim ki eşcinselleri yargılayayım" demesiyle hatırlanan Papa Francesco, 23 Eylül'de Washington'daki Vatikan Büyükelçiliği'nde eski öğrencisi Yayo Grassi ve erkek arkadaşı Iwan Bagus ile bir araya geldi.

Arjantinli Papa'nın 1964-1965 yılları arasında Arjantin'in Santa Fe kentindeki bir Katolik lisesinde edebiyat ve felsefe öğretmenliği yaptığı Yayo Grassi, ABD medyasına yaptığı açıklamada, Washington gezisinden önce Papa ile e-posta aracılığıyla haberleştiklerini, daha sonra da Papa'nın kendisini telefonla aradığını söyledi.

Grassi, "Ziyaretinden üç hafta önce beni telefonla arayıp, beni kucaklamak istediğini söyledi" dedi.

TIKLAYIN: PAPA'DAN ROCK ALBÜMÜ

Papa'nın Grassi-Bagus çiftiyle görüşmesinde, eski öğrencisinin annesi ve başka arkadaşları da hazır bulundu. Grassi, görüşmede "eşcinsel meselelerini" konuşmadıklarını söyledi.

Papa, görüşmenin sonunda çifti öperek kucakladı.

'Papa her türden insana açık'

Vatikan tarafından yapılan açıklamada da görüşme doğrulanarak, "Geçmişte de birçok kez Papa Francesco ile görüşmüş olan eski bir Arjantinli öğrencisi olan Sayın Yayo Grassi, Washington ziyareti sırasında annesini ve bazı arkadaşlarını takdim etmek istedi. Papa, geçmişte de olduğu gibi, birçok kişiyle nezaket, kucaklama ve diyalog ruhu çerçevesinde ilişkilerini sürdürmüştür" denildi.

Papa, ABD'yi ziyareti sırasında, eşcinsel evliliklerini kayıtlara geçirmeyi reddettiği için gözaltına alınan belediye memuru Kim Davis ile de görüşmüş, bu görüşme özellikle eşcinsel hakları savunucularının tepkisini çekmişti.

Papa'nın Davis ile görüşmesinden bir gün önce ise eski öğrencisi Grassi ile 19 yıllık sevgilisi Bagus ile bir araya gelmesi, Papa Francesco'nun "her görüşe açık" tutumunun bir yansıması olarak yorumlandı.

67 yaşındaki Yayo Grassi de, Papa ile görüşmesi hakkında konuşmaya karar vermesini, "Papa Francesco'nun gerçekte kim olduğunu göstermek istedim. Elbette O, kilisenin lideri ve kilise öğretilerini takip etmek zorunda. Ancak bir insan olarak her türlü insani durumu anlıyor, her türden insana açık; buna farklı cinsel özellikleri olanlar da dahil" dedi.

Arjantin'de bir Katolik lisesinde eğitim alsa da şu an bir ateist olduğunu belirten Grassi, Papa'nın kendisini hiçbir zaman yargılamadığını da ekledi ve "Asla yargılayıcı olmadı. Hiçbir zaman olumsuz tek bir şey söylemedi" diye konuştu.