BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,09
ALTIN 2.470,35
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Pamuk üreticilerine müjdeli haber

Çukobirlik üreticiden gelen talep üzerine önemli bir karar aldı. Avans uygulaması bitti, artık pamuk bedeli peşin.

Abone ol

Çukurova Pamuk, Yerfıstığı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği'nin (ÇUKOBİRLİK), pamuk alımlarında uyguladığı avans fiyat uygulamasına üreticilerden gelen talepler doğrultusunda son verdiği ve pamuk bedellerinin peşin ödeneceği bildirildi.

Çukobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Bal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Ağustostan itibaren resmen başlayan ancak, bölgede hasadın eylül ayı ortalarından itibaren gerçekleşeceği 2010/2011 kampanya döneminde ortak üreticilerinin pamuğunu en iyi şekilde değerlendirmek amacıyla gereken altyapı çalışmalarını tamamladıklarını söyledi.

Alım yapılacak kooperatiflerdeki hazırlıkların bitirildiğini, öncelikli hedeflerinin her zaman olduğu gibi ''Üretici memnuniyeti'' olduğunu belirten Bal, ''Çukobirlik'e getirilecek pamuğun tamamını peşin para ile alacağız. Avans fiyat uygulamasına, çiftçilerden gelen talepler doğrultusunda bu sezondan itibaren son verdik. Fiyatlandırmayı, günlük oluşan borsa değerleri üzerinden yapacak, böylece ortağımızın alın terini en iyi şekilde koruyacağız'' dedi.

Bal, pamuk ekim sahalarında bu yıl meydana gelen artışı olumlu ve memnuniyet verici bulduklarını ifade ederek, temennilerinin, stratejik bakımdan büyük öneme sahip olan pamuğun önümüzdeki yıldan itibaren daha fazla alana ekilmesi olduğunu bildirdi.

''BİRLİĞE GETİRİLECEK HER PAMUĞU ALACAĞIZ''

Devletin prim desteğini zamanında açıklanmasının da ekim sahalarının artışında rol oynadığını vurgulayan Bal, kurum olarak çiftçinin yanında yer alacaklarını ve ekim sahalarının artması konusunda destek vereceklerini kaydetti. Bal, şöyle konuştu:

''Kuruma getirilecek pamuğun tamamını günlük borsa değeri üzerinden alacağız. Alım rakamları konusunda bağlayıcı bir şey söylemek istemiyorum ama 50 bin ton da olsa, 100 bin ton da olsa gelecek pamuğun tamamını peşin para ile alacağız. Alacağımız pamuğu da bekletmeden tesislerimizde işleyip yine günlük borsa fiyatları üzerinden satacağız.''