BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.471,56
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Karpuz fiyatları fırladı, üretici sevindi

Osmaniye'de hasat zamanı tarlada kilosu 10 kuruştan satılan karpuz, sezon sonunda sürpriz yaptı. Şimdi fiyatlar 1 TL'ye kadar çıktı.

Abone ol

Çukurova'da örtü altında yetiştirilen ve hasat zamanında tarlada kilosu 10 kuruşa kadar düşen karpuz, fiyatının sezon sonunda 1 liraya kadar çıkması üzerine üreticisini sevindirdi.

Osmaniye'nin Kadirli ilçesi Ziraat Odası Başkanı Hanifi İspir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezon sonu itibarıyla son günlerine giren karpuzun fiyatının, ramazanda tüketiminin artması nedeniyle perakende satışta 1 liraya kadar yükseldiğini söyledi.

RAMAZAN BEREKETİ

Kadirli'de bu yıl 15 bin dekar alana karpuz ekildiğini ve yüksek girdi maliyetlerine karşın, üreticilerin sezon başında ürünlerine yüksek fiyattan alıcı bulduklarına dikkati çeken İspir, şunları kaydetti:

''İlk zamanlarda bol ve aynı zamanda tadının iyi olmaması nedeniyle karpuzda kötü bir yıl geçireceğimizi düşünüyorduk. Ancak hasat sonuna yaklaştığımız şu günlerde, ramazan nedeniyle uzmanların sulu yiyecek tüketin tavsiyesi üzerine karpuz tüketiminin fazla olması fiyatları yükseltti. Örtü altı karpuz üreticiyi mutlu etti. Bu yıl özellikle örtü altında yetiştirilen ve normal hasat zamanında 10 kuruşa bile alıcı bulamayan karpuz, sezon sonunda kilosu 1 liraya kadar yükselerek üreticisini sevindirdi.''