BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,70
ALTIN 2.402,04
HABER /  GÜNCEL

Paksüt ile Arseven birbirine girdi

Osman Paksüt, Vakit Gazetesi'nden Arseven'i görünce yanına gidip, kendisiyle ilgili haberin neden çekildiğini sordu.

Abone ol

Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt'ün eşi Ferda Paksüt Vakit Gazetesi Ankara Temsilcisi Serdar Arseven arasında Ergenekon iddianamesinde yer alan telefon görüşmeleri nedeniyle tartışma yaşandı.

Paksüt, gazeteci Arseven'in kendisi hakkında yaptığı bir haberi kabinede görevli bir kişinin araması nedeniyle yayından çıkardığı öne sürdü.
Suudi Arabistan Krallığının Milli günü dolayısıyla Ankara Swiss Otel'de düzenlediği resepsiyon Paksüt ile Arseven'in tartışmasına sahne oldu. Ankara'da her resepsiyona katılmaları ile bilinen Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Ali Feyyaz Paksüt ve eşi Ferda Paksüt'de davetliler arasındaydı. Neşe işinde resepsiyona gelen ikili büyükelçi ile tokalaştıktan sonra içeri geçti. Paksüt ikilisi bu sırada Vakit Gazetesinin Ankara temsilcisi Serdar Arseven ile karşılaştı. Arseven ve Paksüt ailesi arasında ayak üstü sohbet başladı. Paksüt önce kendisi hakkında yapılan eleştirilere saygı duyduğunu söyledi. Sakin bir şekilde devam eden sohbet konu Ergenekon iddianamesine gelince hararetlendi.

PAKSÜT: "KABİNE'DE OLAN BİRİ BENİ ARADI O HABER ÇIKMAYACAK" DEDİ

Ferda Paksüt kendisi ile telefonda görüştüğü bir konu hakkında haber yapmayan Arseven'i eleştirdi. 'Niçin bu konuyu devam ettirmediniz 'diye gazeteciye çıkışan Paksüt, kabinede görev yapan bir kişi beni arayarak 'O haber çıkmayacak dedi'. Haber yayınlanmadı, benim görüştüğüm kişi sizi de aradı niçin bu olayın üzerine gidemediniz" dedi.

Arseven ise gazetecilik görevini yerine getirdiğini belirterek, "Siz çok telaşlandınız bir merhamet gösterip yayınlamadık." şeklinde cevap verdi.

Arseven, konuyu Ergenekon iddianamesindeki telefon konuşmalarına getirince bir anda sohbet ortamı gerginleşti. Ferda Paksüt eşini eli ile susturarak konuyu avukatlarımız yakından takip ediyor. İddianameyi değerlendirmek ne sizin ne benim görevim, hâkimlerimizin görevi. Medyaya malzeme olmayalım. İkimiz de Allahtan korkan insanlarız neden yayınlamadığınızı siz de biz de biliyoruz" diyerek Arseven'in yayından ayrıldı. Paksüt ikilisinin bir süre sonra resepsiyondan ayrıldıkları görüldü.

Tartışma sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Arseven ise Paksüt'ün yapılan haberlerden rahatsız olduğunu savundu.