BIST 10.076
DOLAR 32,26
EURO 34,85
ALTIN 2.434,58
HABER /  GÜNCEL

Pakistan'da otogaz istasyonuna bomba: 20 ölü

Şiddet eylemleri ilk kez Faysalabad kentine de ulaştı. Saldırıda asıl hedefin yakındaki istihbarat teşkilatı olabileceği öne sürülüyor.

Abone ol

Pakistan'ın doğusundaki Faysalabad kentinde bomba yüklü bir araçla düzenlenen saldırı sonucu en az 20 kişi öldü.

Bir otogaz dolum istasyonunu hedef alan saldırıda en az 100 kişi de yaralandı.

Polis patlamanın etkisiyle çevredeki pek çok tüpün infilak ettiğini bildirdi.

İstasyon çevresindeki binalarda geniş çaplı hasar meydana geldi, çok sayıda araç yandı.

Yetkililer, saldırıda hedefin yakındaki Pakistan istihbarat teşkilatı ISI ofisi olabileceğini belirtiyor.

BBC'nin İslamabad'daki ekibinden İlyas Han, istihbarat teşkilatı ve askeri üslerin ülkenin pek çok yerinde militanların hedefi olduğunu hatırlatıyor.

Ancak Pakistan'ın tekstil sektörünün en önemli merkezlerinden olan Faysalabad şimdiye dek saldırılarda hedef alınmamıştı.

Saldırıyı üstlenen olmadı.

Ancak İslamcı militanlar son üç yılda polis, ordu ve istihbarat teşkilatı merkezleri ile pek çok ticari ve sivil hedefe bombalı saldırılar düzenledi.

Başbakan Yusuf Rıza Gilani, can kaybından üzüntü duyduğunu açıkladı.

Çevrede hasar

Polis yetkilileri enkaz altında kalanlar olabileceğini söylüyor.

Pakistan'da pek çok araç doğal gaz ile çalışıyor. Ancak yetkililer tüplerin alev almasına bomba yüklü bir aracın yol açtığını söyledi.

Yakında bir bürosu bulunan Pakistan Havayolları'nın güvenlik sorumlusu "İstasyonda bir patlama duyduk. Yer deprem oluyormuş gibi sarsıldı. Her yer kalın bir duman tabakasıyla kaplandı." dedi.

Olay yerinden ulaşan görüntülerde çevredeki bazı binaların yıkıldığı, araçların yandığı görülüyor. Yetkililer molozları kaldırıp altında kalmış olabileceklere ulaşmak için vinç ve iş makinaları kullanacaklarını açıkladı.

Emniyet görevlisi Eftab Şima "Yaralılardan bazılarının durumu ağır olduğu için ölü sayısının daha da artmasından endişe ediyoruz" dedi.