BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,09
ALTIN 2.471,86
HABER /  GÜNCEL

Pakistan'da askeri kampa saldırı: 7 ölü

Pakistan'ın merkezindeki bir askeri kampa ateş açan silahlı kişiler 7 güvenlik görevlisini öldürdü, beş kişiyi de yaraladı.

Abone ol

Pakistan'ın merkezindeki bir askeri kampa ateş açan silahlı kişiler 7 güvenlik görevlisini öldürdü, beş kişiyi de yaraladı.

Saldırı, Pencap eyaletinin Gujarat bölgesindeki Çenab ırmağı boyundaki bir kampta meydana geldi. Söz konusu kamp Mayıs ayında düşen bir askeri helikopterdeki pilotun cesedini aramak için kurulmuştu.

Pakistan'ın kuzeybatısındaki güvenlik hedefleri sık sık saldırılara hedef olmaktaysa da, gözlemciler, özellikle bu bölgede ender olarak saldırı düzenlendiğini belirtiyorlar.

Saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

Fransız haber ajansı AFP, üst düzeydeki bir güvenlik yetkilisinin "Saldırganların kesin sayısı belli değil. Motosikletlerle geldiler ve köprüden askerlere mermi yağdırdılar." şeklindeki sözlerini aktardı.

Associated Press ajansı da, Gujarat emniyet müdürü Başarat Mahmud'un, "Olayın arkasında İslamcı protestocuların bulunup bulunmadığı belli değil. Bunun bir terör saldırısı olduğu açık. Saldırganların protestocuların arasında gizlenmiş olmaları muhtemel." dedi.

Askeri kamp, protestocu "Difah-ı Pakistan" grubu liderlerinin kent merkezinde yaptıkları konuşmaları tamamlamalarından kısa bir süre sonra saldırıya hedef oldu.

Radikal İslamcı siyasetçileri ve dini liderleri de kapsayan grup, dün 200 taşıtla, 8000 kişilik bir grup halinde Lahor'dan yola çıkmıştı. İslamabad'a doğru yol alan grup geceyi Gujarat'ta geçirdi ve bugün başkentte, meclis önünde bir protesto düzenlemeyi planlıyor.