BIST 10.609
DOLAR 32,22
EURO 34,97
ALTIN 2.428,95
HABER /  GÜNCEL

Artık böyle dolandırıyorlar!

Didim'de yaşanan son olay, dolandırıcıların sürekli taktik değiştirdiğini ortaya koydu

Abone ol

Dolandırıcıların yeni yöntemi cep telefonuna çekilen belirsiz mesajlar olmaya başladı. Didim’de bir vatandaşa çekilen mesajda alışveriş yaptıkları ve belirtilen hesaba para yatırılması istenirken, şahsın durumu araştırması sonucunda olayın bir dolandırıcılık olduğu ortaya çıktı.

Dolandırıcıların yeni yöntemi cep telefonuna çekilen belirsiz mesajlar olmaya başladı. Didim’de yaşayan Ahmet E. adlı vatandaş uyanıklığı sayesinde dolandırıcıların hedefi olmaktan kurtuldu. 

1.20120709105444.jpg

SÖYLENEN HESABA PARA YATIRMALARINI İSTEDİLER

Dolandırıcılık olayını anlatan Ahmet E. adlı şahsın eşine ve kendisine aynı numaradan mesaj çekilerek alış veriş yaptıklarını ve PTT kanalıyla kendilerine gönderilen hesaba para yatırmaları istendiğini söyledi. 

TELEFONU SURATIMIZA KAPADILAR

Ahmet E. eşinin ve kendisinin belirtilen yerden alışveriş yapmadıkları ve daha sonra kendilerine çekilen mesajdaki telefon numarasını aradıklarını söyleyerek “Aradığımızda karşımıza biri çıktı; ona dedik biz buradan alışveriş yapmadık; siz kimsiniz dediğimizde telefonu suratımıza kapattılar. Sonradan araştırdık ki iş dolandırıcıların işi. Vatandaşlarımız yöntem değiştiren dolandırıcılara karşı uyanık olsun" diye konuştular.