BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Pakintanda her grup kan ağlıyor

Pakistan'da hava saldırılarında 30 militan öldürüldü, intihar bombasıyla 3 asker ve 1 sivil hayatını kaybetti, kan durmak bilmiyor

Abone ol

İNTERNETHABER

Pakistan hükümetinin yaptığı resmi açıklamaya göre, hava saldırılarında 30 militan öldürüldü, askeri konvoya düzenlenen bir intihar bombası eyleminde 3 asker ve bir sivil hayatını kaybetti.

Afganistan sınırına yakın Mohmand bölgesinde bir askeri konvoya düzenlenen intihar bombası sonucunda hem asker, hem siviller öldü. Aynı saatlerde Pakistan ordusunun El-Kaide ve Taliban'a yönelik hava saldırılarında da 30 militan öldürüldü, bir çoğu yaralandı.

Ağustos ayından bu yana Bajur bölgesinde de operasyonlar gerçekleştirildiği, şimdiye kadar yaklaşık 1500 militanın öldürüldüğü söyleniyor ama bu olaylar kesin olarak bilinmiyor. Bu operasyonlar nedeniyle de El-Kaide ve Taliban karşı saldırı olarak intihar bombacılarıyla eylem gerçekleştiriyorlar.

Afganistan sınırına yakın bölgelerde yapılan bu operasyon ve karşı eylemlerle sadece askerler ve militanlar değil sivil halk da ciddi kayıplar veriyor.