BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.416,03
HABER /  GÜNCEL

Eğlence gecesi ölümle bitti

Kartal'da sahilde eğlenen gemi baş aşçısı gemiye dönerken zodyak bottan denize düşüp boğuldu.

Abone ol

Kartal açıklarında demirli Türk yük gemisinin baş aşçısı 30 yaşındaki Celal Çim, geminin 3'üncü kaptanı ile birlikte Kartal sahilinde eğlendikten sonra gemiye döndükleri zodyak botun halatının kopması sonucu denize düştü. Geminin 2'nci kaptanı tarafından baygın halde sudan çıkarılarak, bota alınıp tekrar Kartal sahiline getirilen Çim, burada sağlık ekiplerinin tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

‘Cenker-1’ adlı gemiden dün gece zodyak botla ayrılan baş aşçı Celal Çim ve 3'üncü kaptan Doğan Ökten, Kartal sahilinde geç saatlere kadar alkol alıp eğlendikten sonra sabaha karşı tekrar bota binip geminin yanına yanaştı. Bu sırada geminin 2'nci kaptanı Celal Yargı botu yukarı çektiği sırada, botun bağlı bulunduğu halatlardan biri koptu. Botta bulunan Çim, dengesini kaybederek suya düştü. 3'üncü Kaptan Doğan Ökten de, Çim’i kurtarmak için denize atladı ancak tüm çabaları yetersiz kaldı. Bu sırada 2'nci kaptan Yargı, yukarı çektiği zodyak bota binip denize inerek iki arkadaşını botun üzerine çıkardı ve Kartal Sahili'ne getirdi. Bu sırada kıyıdaki kayalıklarda oturan gençler, duydukları imdat çığlıkları üzerine polis ve sağlık ekiplerine haber verdi.

KIYIDA MÜDAHALE KURTARAMADI

İhbar üzerine sahile gelen itfaiye ve sağlık ekipleri, 2'nci kaptan Yargı tarafından sahile getirilen 2 kişiyi vatandaşların da yardımıyla kıyıya çıkardı.
Sağlık ekipleri çok miktarda su yutan Çim’e ilk müdahaleyi kıyıda yaptı. Bir sağlık görevlisi ilk olarak Çim’in yutuğu suyu çıkarmak için uzun süre uğraştı. Ardından sağlık ekipleri Çim’e kalp masajı yaparak müdahale etti. Yapılan tüm müdahalelere rağmen Çim kurtarılamadı. Çim’in cesedi Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Hafif yaralı olan Ökten ise olay yerine gelen ambulansla Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Botu kıyıya getiren 2'nci kaptan Celal Yargı ise, polis tarafından ifadesi alınmak üzere Kartal Merkez Karakolu’na götürüldü.