BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,76
ALTIN 2.404,63
HABER /  DÜNYA

Paket ne ilktir ne de son

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son demokratikleşme paketine değinerek, “Paket ne ilktir ne de sondur. Gelişmelere göre adımlar atılacaktır. ...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son demokratikleşme paketine değinerek, “Paket ne ilktir ne de sondur. Gelişmelere göre adımlar atılacaktır. Reform düzenlemelerimiz devam edecek” dedi.
Başbakan Erdoğan, Adana Valiliği tarafından onuruna verilen yemekte konuştu. Muhalefet partilerine çağrıda bulunan Erdoğan, "Çıkıyor birisi ‘barajlar indirilsin’ diyor. Ne olacak nereye inecek? Bu konuda söyledikleri bir şey var mı, yok. Pekiyi biz ne diyoruz: Buyurun size üç tane teklif. Bir mevcut durumu koruyabiliriz. Yani baraj yüzde 10 olarak kalır. İki gelin barajı yüzde 5’e indirelim. Ama daraltılmış bölge yapalım. Üçüncü bir teklif daha getiriyoruz. Diyoruz ki barajları tamamen kaldıralım, sıfırlayalım, dar bölge sistemi yapalım. Hodri meydan, hodri meydan. Daha ne istiyorsun. Ona hayır, öbürüne hayır, hayır” diye konuştu.

"HİZMETLER HUZUR VE SEVGİ İLE ANLAM KAZANIR"
Ülkede yapılan tüm hizmetlerin huzur ve sevgi ile anlam kazanabileceğini anlatan Erdoğan, ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ ve ‘yaradanı yaradandan ötürü sev’ anlayışlarıyla yola çıktıklarını söyledi. Erdoğan, “11 yılda milli gelirimizi 3 katına çıkartırken, ülkemizi kardeşlik ülkesi haline getirmek için çalıştık. Önümüze çok engeller çıkartıldı. Biz 11 yıllık iktidarımızda demokrasi konusunda temel hak ve hürriyetleri konusunda sorun oluşturmadık, sorunları çözdük. Değişim dediğiniz hadise kolay olmuyor” dedi. Son demokratikleşme paketinin bu bakımdan çok önemli olduğunu kaydeden Başbakan, “Demokratikleşme paketi ile yıllarca süren sorunlar çözüm buluyor. Yaralara neşter atıyoruz" diye konuştu.

“ÇOCUKLARIMI ÜLKEMDEKİ ÜNİVERSİTELERDE OKUTAMADIM”
Ülkenin huzuru için yıllarca sabrettiklerini belirten Erdoğan, “Ben belediye başkanı olarak çocuklarımı ülkemdeki üniversitelerde okutamadım. Yurt dışına gönderdim. Biz buralardan buraya geldik. İşte demokratikleşme paketi bu. Danıştay da kararını verdi. Biz de açıklamalarımızı yaptık. Bu ülkenin evladı üniversiteye başı kapalı olarak da gidebilir, açık da. Eşitlik diyorsak bu ülkede başı kapalı olan bayanımız, başı açık gibi kamu sektöründe çalışabilir. Yargı, TSK ve Emniyet kendi mevzuatları içinde kendi düzenlemelerini yapacaklar" ifadelerini kullandı.

YUNAN YÖNETİMİNE YÜKLENDİ
Yunanistan hükümetine eleştiriler yönelten Erdoğan, Türkiye’de ‘hak gaspı’ olarak gördükleri bir çok konuda gayri müslimlere yönelik önemli adımlar atıldığını ama Atina’daki cami konusunda verilen sözlerin tutulmadığını söyledi. Ruhban okulunu açılabileceğini ama artık Yunan yönetiminin de adım atması gerektiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, “Bizim Atina’da iki tarihi camimiz var. Bize kaç kere söz verdiniz. Batı Trakya’da benim 1,5 milyon soydaşım var. Başmüftüyü neden Yunanistan hükümeti atıyor? Sümela Manastırı’nı, Tarsus’u açtık, Van’da Akdamar kilisesini yaptık. Orada ayinlerini yapıyorlar. Pekiyi biz yaptık da siz ne yaptınız arkadaş?" dedi.

“PAKET NE İLK NE DE SON”
Türkiye’de yarım döneminin bittiğini kaydeden Erdoğan, “Kürt ve Alevi vatandaşlarımıza karşı ayrımımız var mı; yok. Milletimizin ve vicdanımızın istemediği hiçbir şeyi yapmadık. Paket ne ilktir ne de sondur. Gelişmelere göre adımlar atılacaktır. Reform düzenlemelerimiz devam edecek. Pakete sahip çıkmanızı ve yanlış anlamaların önünü geçmenizi istiyorum” diye konuştu.
(İHA)