BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Paket ayaküstü hazırlanmış

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Başbakan Erdoğan tarafından açıklanan demokratikleşme paketinin ayaküstü hazırlanmış bir paket olduğunu s...

Abone ol

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Başbakan Erdoğan tarafından açıklanan demokratikleşme paketinin ayaküstü hazırlanmış bir paket olduğunu söyledi.
Demokratikleşme paketi ile ilgili kısa bir yazılı açıklama yapan BBP Lideri Destici, “Büyük Birlik Partisi olarak Türkiye’yi demokratikleştirecek her türlü adımı bugüne kadar destekledik. Milletimiz ile birlikte yeni sivil demokratik bir anayasanın özlemi içerisinde olduk. Ancak bugüne kadar milletimizin yeni anayasa vaatleri ile oyalayanlar neticede adına ‘Demokratikleşme paketi’ dedikleri bir paket ile milletin gözünü boyamaya çalışmaktadırlar” ifadesini kullandı.

"BATIYA ŞİRİN GÖZÜKME AMACINDAN İLERİ GİDEMEMİŞTİR"
Destici açıklamasında şunları söyledi: “Bu paket milletin taleplerini içeren ve tüm kesimlerin ihtiyacını karşılayacak bir paket olmadığı gibi, ülkemizdeki demokrasi standartlarını mevcut durumdan daha ileriye taşıyabilecek değişiklikleri de kapsamamaktadır. Paket genel itibari ile batıya şirin gözükme ve batı ile bozulan ilişkileri tamir etme amacından ve hedefinden ileriye gidememiştir. Özellikle gezi hadiselerinden sonra bazı çevrelerce ‘Batı da hükümeti gözden çıkardı’ propagandasına yenik düşülerek ayaküstü hazırlanmış bir paket görüntüsü vermektedir.”

GENİŞ AÇIKLAMA YARIN
Destici son olarak yarın parti binasında saat 10.30 da düzenleyeceği basın toplantısında özellikle siyasi partiler ve seçim kanunu, PKK ile yürütülen müzakere süreci ve diğer açıklanan maddeler ile ilgili düşüncelerini açıklayacaklarını ifade etti.
(İHA)