BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Özyeğin yılın iş insanı

Finansbank'ı National Bank of Greece'e satan Fiba Holding patronu Hüsnü Özyeğin, Yılın İş İnsanı seçildi.

Abone ol

Ekonomist dergisinin geleneksel Yılın İş İnsanları Anketi'nin sonuçları açıklandı. Fiba Holding'in patronu Hüsnü Özyeğin, 'Yılın İş İnsanı', Coca-Cola International İcra Başkanı Muhtar Kent ise Yılın Profesyoneli seçildi. Törende duygusal bir konuşma yapan Özyeğin şöyle dedi:

"Babam Cavit Özyeğin'i anıyorum. Çünkü 250 lira hükümet tabibi aylığı ile beni Robert Kolej'de okutmak için inanılmaz fedakârlıklarda bulundu. Sonra Robert Kolej'deki 42 no'lu yatakhane arkadaşım Mehmet Emin Karamehmet'e iki defa teşekkür ediyorum. İlk teşekkürüm beni 29 yaşında bankacılığın b'sini bilmezken Pamukbank'a yönetim kurulu üyesi, 32 yaşında genel müdür atadığı için.

'İmaj düzeltiyoruz'
İkinci teşekkürüm, YKB'yi zarardan kâra geçirince kendisinden bankanın yüzde 1 hissesini istedim. Yarısını bana bağışlamasını, yarısını satın alacağımı söyledim. Bana hisse veremeyeceğini söyledi. Bunun için ona teşekkür ediyorum. Ben de kendi bankamı kurdum."

Yılın Profesyoneli seçilen Coca-Cola International İcra Başkanı Muhtar Kent, ödül alanları Türkiye'nin markasını, imajını yükseltmeye çalışan bir takım olarak nitelendirdi. Kent, "Bu kolay bir şey değil. Akıntıya karşı hareket ediyoruz. Ödüllerle birlikte daha azimli çalışacağız" dedi.