BIST 9.916
DOLAR 32,42
EURO 34,85
ALTIN 2.428,80
HABER /  POLİTİKA

Özür tamam ama bitmedi!

MHP'nin diplomat kökenli milletvekili Deniz Bölükbaşı, "Özür tamam ama İsrail'in Türkiye'ye düşmanca bakışı sürüyor" dedi.

Abone ol


ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA-
İsrail hükümetinin ve Türk büyükelçisine 'terbiyesiz tavır takınan' Dışişleri Bakan Yardımcısı Ayalon'un özür dilemesi ile Türk İsrail ilişkilerindeki akut krizin atlatıldığını ancak asıl temel sorunun bitmediğini ileri süren MHP'li Deniz Bölükbaşı, "asıl sorun ortada duruyor. İlişkiler gözden geçirilmeli" dedi.

SORUN BİTMEDİ
Yapılan hareketi' Türk askerinin kafasına çuval geçirmek kadar ağır bir olay" olarak niteleyen Bölükbaşı, İNTERNETHABER'e özür ile ilgili değerlendirmelerde de bulundu. Bölükbaşı, "Büyükelçiye yapılan küstahlık açısından bakınca yola gelmişlerdir. Ama bu olay aynı zamanda İsrail'in Türkiye'ye bakış açılarını gösteren son örnektir. Adeta hasmane, düşmanca bir tutum içinde oldukları ortada. Özür dilediler bitti, olmaz. Türkiye ile İsrail ilişkileri tüm yönleriyle gözden geçirilmeli. Bu özür belki terbiyesizliği telafi etti ama bakış açısı düşmanca tutum düzelmemiştir Sorun ortada duruyor. Onun için ilişkiler yeniden gözden geçirilmelidir" diye konuştu.

PATİNAJ
Hükümetin refleksini de 'geç gösterilmiş tepki olarak yorumlayan Bölükbaşı, "İki gün geçtikten sonra bu açıklamalar yapıldı. Olay duyulduğu an, telgraf Türkiye'ye ulaştığı an gereken yapılmalıydı. Özür dilenmezse büyükelçinin çekileceği açıklanmalıydı. İki gün patinaj yaptılar. Bu refleksi göstermelerinde de kamuoyunun ve Türk halkının gösterdiği infial, baskı da etken olmuştur" diye konuştu.