BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.307,66
HABER /  MAGAZİN

Özlem Tekin babası Prof.Dr. Tekin toprağa verildi

Özlem Tekin’in 88 yaşında yaşamını yitiren babası Türk dilbilimci, araştırmacı ve yazar Prof.Dr. Talat Tekin, Bodrum İlçesi’nde son yolculuğuna uğurlandı. Özlem Tekin, cezanede babasını mezarına toprak atıp, taziyeleri kabul etti.

Abone ol

İki yıldır parkinson hastası Talat Tekin, dün Sabah saatlerinde, eşi Sevim Tekin ile 8 yıldır yaşadığı Bodrum'un Gündoğan Mahallesi, hacettepeliler Sitesi'ndeki evinde yaşamını yitirdi. 1994 yılında emekliye ayrıldıktan sonra İstanbul Yeditepe Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanlığı da yapan 3 çocuk babası Tekin için, Gündoğan Mezarlığı'nda cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine Tekin'in Rock müzik şarkıcısı olan kızı Özlem Tekin, diğer yakınları ve komşuları katıldı. Cenazeye, Yeditepe Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü de çelenk gönderdi. Kılınan namazın ardından Tekin'in bir süre omuzlarda taşınan cenazesi, gözyaşları içinde toprağa verildi. Cenazede Özlem Tekin, babasının mezarına toprak atıp taziyeleri kabul etti. Tekin cenaze töreninde annesi Sevim Tekin'e sarılarak acısını hafifletmeye çalıştı.

Ünlü şarkıcı Özlem Tekin, babasını vefatından duyduğu üzüntüye, ilişkin, "Türk dil bilimi çok büyük bir ustasını kaybetti. Benim babamdan çok, gerçekten Türkoloji, Türk dili ve edebiyatı için üzülüyorum. Gerçekten başsız kaldılar. Onlara çok güzel yön veriyordu. Öğrencileri çok iyi bilirler, çok büyük ustaydı. En büyük ışıklarını kaybettiler. Ailecek biz de öyleyiz. Yapacak bir şey yok. Ölüm Allah'tan" sözleriyle dile getirdi.

Doktorların babası rahatsızlığında "İki yıl ömrü kaldı" dediklerini de aktaran Tekin, şöyle konuştu: "Ancak, O Bodrum'da ömrüne ömür kattı. Çok rahatsızlığı vardı. Burada 8 yıl yaşadı. Büyük şehirlerden öteye gitmeyi herkese öneriyorum. Üzgünüz. Biz direğimizi kaybettik. Yönümüzü kaybettik. Bize her şeyi o öğretti. Her zaman dik durmamızı, ilime irfana inanmamızı o öğretti. Babamdan soru geldiği zaman öğrenciler sınavdan çekinirdi. Hep kazık olur. Evde dünya şekeri iken okulda zehir gibi bir insandı. Sıfırcı Talat. Ama onun bir sebebi var. İyi öğrenci yetiştirmek isterdi. Çok iyi öğrenciler yetiştirmek isterdi. Birçok üniversitede babamın öğrencisi bölüm başkanları var. Bizi de çok iyi yetiştirdi. Allah ondan razı olsun. Nur içinde yatsın. Rahat uyu babacığım."

Tekin, sosyal paylaşım sitesinden de acısını paylaştı.