BIST 10.471
DOLAR 32,76
EURO 35,01
ALTIN 2.441,98
HABER /  GÜNCEL

Özışık'ın iddiasına yalanlama

İçişleri Bakanlığı, Süleyman Özışık'ın, nüfus cüzdanlarındaki, 'Mavi' - 'Kırmızı' mühür yazısı üzerine açıklama gönderdi. Bakanlık, 'yalan' diyor ama mühür öyle demiyo

Abone ol İçişleri Bakanlığı, İnternethaber Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Özışık'ın, dünkü yazısında; "Bakın vereceğim bu bilgiyi belki de bir çoğunuz ilk defa duyacaksınız. Lütfen 'Nüfus Cüzdanı'nızı çıkarın ve arkasındaki mühre bakın. O mührün 'mavi' tonda olması gerekiyor. Güneydoğu'da ve Doğu'da yaşayan insanların 'Nüfus Cüzdanı'nın arkasına biz yıllarca, kolaylıkla tespit edilsinler diye 'Kırmızı' mühür bastık.. Soruyorum; Niye acaba?" sorusunun cevabını bugün verdi. İçişleri Bakanlığı Basın Müşaviri İbrahim Saraçoğlu, gönderdiği açıklamada bu uygulamayı yalanlıyor ve ekliyor: "Tüm il ve ilçe nüfus müdürlüklerinde her türlü belgenin ve nüfus cüzdanlarının mühürlenmesinde kırmızı renkli ıstampa mürekkebi kullanılmaktadır."

Saraçoğlu bu açıklama ile nüfus cazdanlarına 'Mavi renkli' mühür "basılmadığını" iddia ediyor. Ancak başta İnternethaber Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Özışık olmak üzere sadece İnternethaber bünyesinde çalışan ekibin nüfus cüzdanlarına bakıldığında 4 kişinin nüfus cüzdanında 'Mavi' mühür olduğu dikkat çekiyor. Saraçoğlu bu durumu, "Münferit bir olaydır" diyerek cevaplıyor..

Sayın Süleyman Özışık
İnternethaber Yayıncılık
Genel Yayın Yönetmeni

İnternethaber
, cevap hakkına duyduğu saygıdan ötürü gelen bu açıklamayı aynen yayınlıyor ve yorumu kamuoyuna bırakıyor:

Haber sitenizde 08.12.2004 tarihinde yayınlanan “DİYARBAKIR’A GİTMESİNLER; ÇÜNKÜ” başlıklı yazınız dikkatle incelenmiştir.

Sayın ÖZIŞIK;
Yazınızda “Bakın vereceğim bu bilgiyi belki de bir çoğunuz ilk defa duyacaksınız Nüfus Cüzdanı'nızı çıkarın ve arkasındaki mühre bakın. O mührün 'mavi' tonda olması gerekiyor. Güneydoğu'da ve Doğu'da yaşayan insanların 'Nüfus Cüzdanı' nın arkasına biz yıllarca, kolaylıkla tespit edilsinler diye 'Kırmızı' mühür bastık”. İddiasına yer verilmiştir.

Haber sitenizdeki yazınızda iddia ettiğiniz gibi, nüfus müdürlüklerinde değişik renklerde ıstampa mürekkebi kullanıldığı doğru değildir. Tüm il ve ilçe nüfus müdürlüklerinde her türlü belgenin ve nüfus cüzdanlarının mühürlenmesinde kırmızı renkli ıstampa mürekkebi kullanılmaktadır.

Bu açıklama kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ve yanlış anlaşılmalara, değerlendirmelere neden olunmaması için sitenizde aynen yayınlanacağı inancıyla çalışmalarınızda başarılar diler, saygılar sunarım.

İbrahim SARAÇOĞLU

Basın Müşaviri