BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Özhaseki CHP'nin Ankara stratejisini anlattı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ankara'nın projeleri için söz aldığını söyledi. Özhaseki, FETÖ iddiaları için de uydurma cevabını verdi.

Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, belediye başkanlığı döneminde FETÖ'nün talebine rağmen bir metrekare arsa vermediğini söyledi. CHP'nin Ankara'da algı yaratmaya çalıştığını ifade eden Özhaseki, seçimlerle ilgili herhangi bir anket yapmadıklarını söyledi.

Mehmet Özhaseki, dün akşam Habertürk TV'de soruları yanıtladı. Didem Arslan Yılmaz'ın moderatörlüğünü yaptığı programda Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir, Habertürk yazarları Sevilay Yılman ve Nagehan Alçı katıldı.

Özhaseki siyasetin sıcak gündemine ilişkin sorulardan Ankara'nın problemlerine, siyasi rekabetten, anket çalışmalarına, projelerden beka tartışmalarına değin birçok konuda merak edilen soruları yanıtladı. Özhaseki'nin açıklamalarından satırbaşları:

"Toplantılarda beka vurgusu yapıldığı zaman insanlar pürdikkat dinliyorlar. Projeleri sohbet ederek dinliyorlar. Bazen vurgulu bir şey söylerseniz alkışlar ciddi şekilde yükseliyor. Geçtiğimiz 3-4 yıl içinde yaşanan olaylar belki bu milletin başına hiç gelmemiş olaylardı. PKK'lılar bu ülkeyi bölmeye yönelik ilk adımı attılar. FETÖ'nün 15 Temmuz'da çirkin yüzünü bütün millet gördü. Uçaklar havalandı, TBMM bombalandı. Bu olay herkesi derinden etkiledi. Bir ucuyla bu işin devam ettiğini düşünüyorum. Bir taraftan yargının, bir taraftan mülki iradenin, askerin, polisin iliklerine kadar işlemiş bir yapıdan bahsediyoruz. Bütün bunları görmezden mi gelelim? Erzurum'dan bir molla çıkıyor, öyle bir teşkilatlanma modeli ortaya koyuyor ki, gaygubet evleri, ankesörlü telefonlar, ByLocklar vs. Burada bir yapılanma var.

"Türkiye'yi bölmek istiyorlar"

Güçlü bir liderlikle anlatılır bu işler. Kandil'e bakıyorsunuz, 'Kürdistan'da biz kazanacağız batıda AK Parti'ye kaybettireceğiz'. Kılıçdaroğlu ile Ahmet Türk buluşuyor. İçişleri Bakanımız şu anda "CHP listelerinin içerisinde 300'e yakın PKK'ya yakın kişi var". Bunu görmezseniz. Bu milletin başına İŞİD diye bir belayı sarmak istediler. İki tane istekleri var. Birisi Türkiye'yi net parçalamak, ikincisi güney sınırımızda bir terör devleti kurmak...

"Bir kere bunların sohbetlerinde diz kırmış değilim"

Vergi verenlere bakıyorsunuz bunlardan oluşuyor. Orada ödül için sizi çağırıyorlar. Oturup aynı masada yemek yiyorsunuz. Bir kere bunların sohbetlerinde diz kırmış değilim. 27 yıl belediye başkanlığımda 1 metrekare arsa vermeyen ender belediye başkanlarından biri benim. Ben üst düzey yöneticilik yaptım.

"Pensilvanya'ya götürdü iddiası"

Bir kişi söylüyor, o da FETÖ tutuklusu... Her ifadeye etdiklerinde 'Haseki'nin adını verin' diyorlar. Ben birilerini alıp, Pensilvanya'ya götüreceğim ve duyulmayacak, böyle bir şey olabilir mi? Hiçbir ilişkim olmadı. Bunu sadece bir gazeteci arkadaş yaptı. Onun dışında kullanılmıyor.

"Mansur Yavaş'a senin özelinle hiçbir işim yok dedim"

Bizim rakip alışamadı bu duruma. O zannetti ki polemik olacak. Ben çıktım dedim ki 'Benim senin özelinle hiçbir işim yok'. Sonra kitapları bastırdım ve dağıttım. Rakiplerimin projelerini bekledim. Benim gibi projelerini söyleyip de imza atan bir rakip çıkmadı. Geçenlerde gazeteci arkadaşlarıma söyledim 'projesini söylesin de konuşalım'. Dedi ki, 'su paralarını düşüreceğim' dedi. Su parası bir tarifedir, proje değildir. Arkadaşımız hakikaten belediyeciliği bilmiyor. Mansur Yavaş'ın bütün dünyası geçmişteki seçimler üzerinden polemikle gitmek. 

"CHP'nin algı yönetimi: Biz öndeyiz, aldık"

CHP'nin yeni yönetimi algı operasyonuyla günü geçiriyorlar. Yapılan numara aynı. Başarılı bir sonuç alacaklarını sanıyorlar, orada yanılıyorlar. 'Biz öndeyiz, aldık' diye bir algı. Seçim günü geliyor, sandıklar açılıp, gerçekler yüzlerine çarpılınca hiç değişmeyen bahane var 'sandıklara sahip çıkamadık'. Ben bir tane oy nasıl çalınır bilemiyorum. Sandıklarda 8-10 görevli var, kameralar çalışıyor, onlarca imzayla YSK'ya teslim ediliyor. Bu nasıl bir iştir. İzmir'de kazanan CHP adayı hakimlere teşekkür ederek işe başlıyor. Bu önde olma numarası sadece orayı konsolide etmek için bir numara.

"Millet İttifakı'nın gizli ortağı HDP"

Mehmet Özhaseki: O arkadaşımız MHP'lilere 'siz CHP'lileştiniz, ben sizden ayrılıyorum, Cihan Paçacı gibiler bu partiyi ele geçirdiler' diye suçluyor. Sonra çıkıp, CHP'den aday oluyor. CHP'liler 'adam sağcıyım diyor, CHP'den aday oluyor' diyorlar. CHP'li seçmenin büyük bölümünün Mansur Yavaş'a oy vermeyeceğini söylüyorlar. Ankara'da iki tane ileri gelmiş ittifak var. Biri bizim  diğeri CHP ile İYİ Parti. Bir de sakladıkları, söyleyemedikleri ortak var. O da HDP. Çıkıp yiğitçe söyleseler kimsenin diyeceği bir şey yok.

En önemli projesini anlattı

19 Mayıs'ın yerine göre 55 bin kişilik sporculara göre önemlidir. Beni heyecanlandıran proje var mesela, o da Çocuk Köyü Projesi. Çocuklarımız artık sokakta büyümüyorlar. İnternet ortamında, alışveriş merkezlerin köşesinde, küçücük alanda vakit geçiriyorlar. Benim bulduğum projede 1 milyon metrekarelik bir alanda 100'e yakın etkinlik var. Bir sokağa girecek itfaiye, eczaneyi görecek. Kırmızı, yeşil ışık görecek. Anka Parkı'nın arka tarafından, Ankara'da hayvanat bahçesi diye bilinen yerde.

"Yeni parti konusunda tavrım bellidir"

Sayın Gül Kayseri'dir. Benim de partili olmam için gelip babamdan kız ister gibi talep etmişti. Yıllardır arkadaşlık, dostluğumuz oldu. Abi diye hitap ettiğimiz birisi. Kardeşi yakın arkadaşım. Son zamanlarda çok görüşemiyoruz. Ben şahsen sayın Gül'ün bir parti içinde yer alacağını zannetmiyorum.

Onu da zannetmiyorum (Ahmet Davutoğlu). Tavrım bellidir, hiç de doğru bulmam. Başarılı da olamazsınız. Milletten bir talep olur, onu karşılarsınız, başarılı olursunuz. Size göre nasıl bir açık var ki, parti kurulsun.

Ali Babacan'ı yakından tanıyorum. Hiç zannetmiyorum. Bu işi tahrik eden gruplar her zaman olur, onlar da başarılı olmazlar zaten. CHP'li arkadaşlar Meclis'te dediler ki, 'Biz demokrat partiyiz siz de öyle bir şey yok' dedi. Mehmet Muş arkadaşımız dedi ki, 'Biz Avrupa şampiyonu olmuş, dünya şampiyonu olmuş kişinin karşısına niye aday çıkaralım ki? Her seçime giriyor başkanımız kazanıyor' Biz  de öyle bir boşluk yok.

Anketlerde son durum nedir?

Bütün samimiyetimle söylüyorum. Biz içimizde anket yaptırıyoruz. Yükselen trendimiz var, karşı tarafın düşen trendi var.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özhaseki'ye destek

Metro sistemi çok çabuk yapılacak sistemler değil. Bir de her kente metro yapılacak bir durum var. Bazı yerlere otobüsle halledersiniz. Ama 20 bini buluyorsa nüfus kesinlikle yerin altına girersiniz. Kaç kilometre yapıyorsanız çarpın 25 bin Avro'yla. Şehirlerde yapılacak metro sistemlerini hükümet üstlenmeye başladı. Belediye bütçeleri onu karşılayacak gibi gözükmüyor. 5 sene içinde en az bir o kadar yapmazsak trafiği rahatlatamayız. Kızılay'dan havaalanına uzanacak hat önceliğimiz olacak. Etlik-Hastane bölgesine bağlantı icap ediyor. Sincan-Çayyolu u gibi o yol. Araya bağlantı yapılması icap ediyor. Maliyetler yüksek, belediye bütçesiyle karşılamak mümkün değil. Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettik. Hükümet olarak buna destek verecekseniz ben bunları insanlara vaad edeyim. Bana söz verir misiniz dedim, destekleyecek misiniz? Tek tek hatlara baktı ve 'sen yaz' dedi."