BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,74
ALTIN 2.412,49
HABER /  DÜNYA

Özhan Canaydın’ın işçilerinden ’maaş’ eylemi

Galatasaray Kulübü eski başkanlarından merhum Özhan Canaydın’ın haciz şokuyla sarsılan Bursa’daki fabrikası önünde toplanan işçiler, maaşlar...

Abone ol

Galatasaray Kulübü eski başkanlarından merhum Özhan Canaydın’ın haciz şokuyla sarsılan Bursa’daki fabrikası önünde toplanan işçiler, maaşlarını alamadıkları iddiasıyla eylem yaptı.
Uzun yıllar Galatasaray Spor Kulübü Başkanlığı yapan ve 3 yıl önce vefat eden Özhan Canaydın’ın sahibi olduğu ve mahkeme tarafından üzerindeki tedbir kararı kaldırılan Biesseci Bursa Tekstil Sanayi Ticaret AŞ.’de görevli işçiler, bugün fabrika önünde toplanarak eylem yaptı. 800 çalışanı olduğu ileri sürülen fabrikada işçilerin eylemine yaklaşık 20 kişi katıldı.
En son geçen yılın son ayında maaşlarını aldıklarını ve o günden bu yana kendilerine ücret ödenmediğini ileri süren işçiler, yetkililerin seslerine kulak vermesini istedi. Bazı işçiler ise işten çıkarılmalarına rağmen tazminat ve içerde kalan aylık maaş ücretlerinin ödenmediğini ileri sürerek, "Eski çalıştığımız fabrikaya geliyoruz. Kimse bize bilgi vermiyor. Yetkililer, mahkeme kararının ardından bir ödeme planı oluşturulacağını söylüyor. Ama bunun ne zaman olacağı hususunda bize kimse bilgi vermiyor. Yetkililerle görüşemiyoruz. Kimse bize bir şey söylemiyor. Mağduruz, biz sadece hakkımızı istiyoruz" dedi.
(İHA)