BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.433,66
HABER /  GÜNCEL

Özgür Gündem gazetesi yazarlarına operasyon...

İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği'nce kapatılan Özgür Gündem gazetesinin yazarlarına yönelik operasyon başladı. Gazetenin eş genel yayın yönetmeni Eren Keskin ve yazarları Aslı Erdoğan ve Ragıp Zarakolu'nun evlerine baskın yapıldı.

Abone ol

İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği’nin kararıyla ‘PKK propagandası’ yaptığı gerekçe gösterilerek kapatılan Özgür Gündem gazetesinin yazarlarının evlerine yönelik polis baskınları sürüyor. 

Dün akşam saatlerinde Özgür Gündem Gazetesi Yayın Danışma Kurulu üyesi ve yazarlarından Aslı Erdoğan'ın evi polislerce basıldı. Aslı Erdoğan gözaltına alındı.

EVLERİNDE BULUNAMADILAR

Gazetenin yazarlarından yayıncı, yazar ve insan hakları savunucusu Ragıp Zarakolu’nun da evinin basıldığı ve evinin arandığı belirtililiyor. Zarakolu’nun basılan evinde oğlu Sinan Zarakolu'nun yaşadığı belirtiliyor. Ragıp Zarakolu oğlunun evde olmadığını, polisin kapıyı kırarak içeriye girdiğini ve kitaplarına el koyduğunu açıkladı.

Operasyonlar kapsamında dün akşam da Özgür Gündem'in eş Genel Yayın Yönetmeni Eren Keskin ile köşe yazarı Filiz Koçali’nin evine baskınlar düzenlendi. Keskin ve Koçali evlerinde bulunamadı.