BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Özgün: Bilişim artık temel ihtiyaç

GESİAD Başkanı Özgün, "Bilişim gelişmiş dünyada artık temel ihtiyaç. Türk insanı da artık bilişime ihtiyaç duyuyor" dedi.

Abone ol

Genç Sanayici ve İşadamları Derneği (GESİAD) Başkanı Bahadır Özgün, "Bilişim gelişmiş dünyada artık temel ihtiyaçlar arasında görülmektedir. Türk insanı da artık bilişime ihtiyaç duymaktadır" dedi.

TÜİK tarafından açıklanan 2010 yılı hane halkı bilişim teknolojileri kullanım araştırma sonuçlarını değerlendiren Özgün, Türkiye'deki hanelerin yüzde 41,6'sının internet bağlantısı olmasının, Türk insanının gelişime açıklığının bir göstergesi olduğunu belirtti.

Özgün, "Geçen yılın aynı ayı için bu oranın yüzde 30 olduğunu ve özellikle kriz yılı olan bir yıl için yüzde 11,6'lık gelişimin çok önemli olduğunu düşünmekteyiz" diye konuştu.

Bilişim sektöründe üretici kimliğinin, Türk insanının karakteristik özelliklerine çok uygun olduğunu belirten Özgün, "Buna karşılık TÜİK rakamlarında belirtilen bilgisayar kullanan bireyler içinde, bir bilgisayar dili kullanarak bilgisayar programı yazabilenlerin oranı yüzde 6,5 ile çok çok düşük bir değerdedir" şeklinde konuştu.

'BİLİŞİM KIRSAL KALKINMADA KULLANILMALI'

Bilişimin kırsal kalkınma için de önemli bir rol oynayabileceğini kaydeden Bahadır Özgün, "Nerede olursanız olun, tüm dünya ile bağlantı sağlamanın en kolay yolu internettir. Bu bağlamda kırsal kesim için yüzde 24 internet kullanım oranı çok düşüktür. Kaldı ki bu araştırmanın batı bölgelerinde yapıldığı varsayımını ile Türkiye kırsalı için yüzde 24 oranının çok daha aşağıda olduğuna inanmaktayız. Oysa devlet politikalarımızda kırsal ve bilişim için özel gelişim programları olsaydı, bugün kırsal kesimde yaşamını sürdüren insanlarımızın yaşam kalitelerini yükseltecek hizmetleri, mesleki eğitimleri ve birçok ihtiyacı internet üzerinden sağlanabiliyor olurdu" ifadelerini kullandı.