BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,19
ALTIN 2.325,14
HABER /  MAGAZİN

Özgü Namal hipnozla nasıl doğum yaptı?

Özgü Namal doğum yaptı. Sancıları gelen Özgü Namal hastaneye yetişemeyeceğini anlayınca evde doğum yaptı. Özgü Namal oğlu Nefes'i hipnozla doğurdu.

Abone ol

Özgü Namal cuma günü evde doğum yaparak Nefes adını verdiği bebeğini kucağına aldı. Özgü Namal'ın hastaneye yetişemeyince evde yaptığı doğum, tekniği itibariyle herkesin ilgisini çekti. Özgü Namal 'hipnozla' doğum yaptı.

Özgü Namal yoga ve nefes terapisti sevgilisi Serdar Oral’dan hamile kalmıştı. Hamileliğini öğrenince Özgü Namal Bebek’ten Kilyos’a taşınmıştı. Cuma günü doğum sancıları tutunca 4 aydır  “ hipnotik doğum ” yöntemine çalışan Özgü Namal, evinde doğum yaptı.
özgü-namal-hamileliği-ve-bebeği-nefes.jpgGece sancıları başlayınca hastaneye yetişemeyeceğini anlayan ünlü oyuncu doktorunu arayarak yardım istedi. Namal’ın evine giden doktor Gülnihal Bülbül bir ebe yardımıyla doğumu gerçekleştirdi.

HİPNOZ YÖNTEMİYLE DOĞUM NEDİR?
özgü-namal-ve-bebeği-nefes.jpgÖzgü Namal , 3.5 kilo 52 santim boyundaki bebeğine Nefes adı verildi. Namal’a doğum sırasında sevgilisi de nefes teknikleriyle yardımcı oldu. 4 aydır psikolog Adil Maviş ile hipnotik doğum ve doğum nefesi üzerine çalışan ünlü oyuncu oğlu Nefes’i de bu yöntemle dünyaya getirdi. Namal gibi hipnoz yöntemiyle doğum yapan bir isim de Cambridge Düşesi Kate Middleton.

özgü-namal-bebeğini-doğurdu-nefes-adi.jpgHipnoz doğum yönteminin en büyük avantajı, doğumun ağrı kesicisiz ve sancısız normal şartlarda gerçekleşmesi. Doğum sırasında anne adayına uygulanan hipnoz tekniği sancıların hissedilmesini engelliyor.

HİPNOTİK (HİPNOZLA) DOĞUM NEDİR?
Dünyada tıp mensupları arasında hipnozu en yaygın kullanan kesim kadın doğum uzmanları. Hipnotik Doğum artık Türkiye'de üniversite hastanelerine girme noktasına geldi. Tıbbi Hipnoz Derneği Başkanı ve Üsküdar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ali Eşref Müezzinoğlu hipnozun sadece doğum anında değil aşermeden düşük fobisine kadar bir çok safhada kullanıldığını anlattı.
özgü-namal-hamile.jpgPeki hipnozla doğum nasıl oluyor sancılar başladığında hipnozu yapın kişi de doğuma giriyor mu? Alif Eşref Müezzinoğlu bu noktayı şöyle açıklıyor;

-“Hamile, doğum günü geldiğinde, sancıları sıklaştığında doğum yapacağı yere gidecek. Oto hipnoza girerek o an itibariyle ağrı, korku endişe hissetmeyecek, kasılmaları algılayacak ancak ağrı duymayacak. Doğum doğal bir işlevdir. Ama günümüzde maalesef farklı gerekçelerle dünya genelinde gözlemlediğimiz sezaryene yönelik bir eğilim var. Hâlbuki anne, doktorun kontrolünde ağrı, endişe hissetmeden ağrısız bir doğum yapabilir. Çünkü hipnozun anestezi, narkoz yerine geçtiği çalışmalar söz konusu. Kişinin bu yönteme inanması ve uygulayıcısına güvenmesi hipnoz için yeterli. 5-6’ıncı aydan sonra 3 veya 4 çalışmada biz hastayı normal doğuma hazırlayabiliyoruz.”