BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

CHP'den seçim sonrası koalisyon açıklaması

2015 genel seçimleri sonrası AK Parti-CHP koalisyonu mu olacak? CHP yönetimi koalisyon ihtimali için ne dedi?

Abone ol

CHP yönetimi, 2015 seçimleri sonrası koalisyon ihtimaliyle ilgili olarak "Bunu ne konuşur ne tartışırız. Bu CHP'nin önünü kesme amaçlı söylenti." yanıtını verdi.

İKİ YAZARIN KOALİSYON ATIŞMASI

Hürriyet yazarları Ertuğrul Özkök ile Akif Beki'nin koalisyon tartışmasına Şükrü Küçükşahin de dahil oldu. Polemiğin fitilini ateşleyen isim Özkök oldu. Özkök, seçim sonrası Almanya'daki gibi büyük bir koalisyonun olabileceği kulislerinin Ankara'da konuşulduğunu iddia etti.

Bu görüşe yanıt cumartesi günü Akif Beki köşesinde yanıt verdi. Beki, bu ihtimalin gerçekleşmesinin mümkün olmadığını yazdı ve koalisyon olsa bile AK Pati'nin daha güçlü gelme adına koalisyona girmeyeceğini ve baskın seçimle daha güçlü bir şekilde iktidara geleceğini iddia etti. 

KÜÇÜKŞAHİN: KOLİSYON KONU DAHİ OLMAZ

Hürriyet yazarlarının ilginç koalisyon atışmasına bugün de Hürriyet yazarı Şükrü Küçükşahin dahil oldu. Küçükşahin'e göre AKP-CHP koalisyonu konu dahi olamaz. Neden olamayacağını bugünkü yazısında gerekçelendiren yazar, konuştuğu CHP yöneticisinin görüşlerini köşesinde paylaştı:

CHP ŞAKA SAYIYORMUŞ

"HİÇ düşünmediğim bir başlığı atmak zorunda kaldım, Hürriyet'in iki komşu yazarı AKP-CHP koalisyonu olasılığı üzerine tartışmaya girince.

Her şeyden öte çok ilginç sonuçlar vermeye aday bir seçimden önce böylesi senaryolara girmek ciddi risk barındınr. Hadi, iktidarda kalmak için varsayalım AKP buna, -ki hiç sanmam- Evet' dedi.
İyi de, hangi gÅüç bunu CHP grubu ile seçmenine kabul ettirecek?

Hem de önseçimden çıkmanın özgüvenine sahip, aralarında AKP'ye karşı duruşlarıyla ilk sıraya yerleşmiş çok sayıda güçlü kadın milletvekili de varken.

Bırakın bizim dışandan bu bakışımızı, CHP yöneticileriyle de konuştum; şaka' saydıklan bu senaryoya en yakın görülebilecek olanı dahi şu tepkiyi verdi: "Bunu ne konuşur ne tartışırız. Bu CHP'nin önünü kesme amaçlı söylenti.""